Vlast uložila 35 000 eura u novi kružni tok u Novom Pazaru

0071d55e1285b0e5d56a9f25ba58a238_XLNovi Pazar – U samom centu Novog Pazara ispreg Gradske Uprave gradi se „kružni tok“ saobraćaja koji će uz veliko očekivanje investitora smanjiti velike gužve u Novom Pazaru

U centu grada, ispreg Gradske Uprave, gdje je nekad postojala svjetlosna signalizacija saobraćaja, gradi se kružni tok, koji će smanjiti saobraćajne gužve, koje su pojačane u ljetnjim mjesecima.

Kako pišu mediji bliski Gradskoj Upravi ovaj grandiozan projekat, pripreman je već duže vrijeme. Ono što je zanimljivo u cijeloj priči je to da je vrijednost cjelokupnog projekta tričavih 3.900.000 (tri miliona devet stotina hiljada dinara) ili nešto više od 35.000 eura u dinarskoj protivvrijednosti. Malo li je?!

Ako uzmemo prostom računicom da izračunamo da cijena 100 betonskih ivičnjaka, postavljenih u kružnici iznosi oko 300 eura, pa ako tome dodamo i nekoliko kamiona zemlje i tri saobraćajna znaka, koji koštaju zajedno najviše 700 eura, dobijamo da je cjelokupni projekat mogao iznasiti oko 1000 eura.

Pitamo se gdje će otići onih 34.000 hiljada eura poreskih obveznika ovoga grada?

Na kraju da napomenemo da je projekat radila beogradska firma „Model 5“ .

Dok 25.000 ljudi Novog  Pazara čeka posao ma evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i ima neizvjesnu budućnost egzistencije, spremnih da rade poslove koji im se ponude, gradske vlasti angažuju firme iz Beograda da na projektuju ulicu na koju  „gleda“ opština. A. Šabotić (sandzakpress.net)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *