Sead Kolašinac dobio pasoš BiH, uskoro u dresu Zmajeva

sead_kolasinac_produzio_ugovor_sa_schalkeom_191937_107796_bigNjemačka – Bošnjak iz Sandžaka Sead Kolašinac(20), bio je kapiten U20 Njemačke, a sada igra za prvi tim Schalke-a. Po mnogima jedan od najboljih mladih odbrambenih igrača u Bundesligi je dobio je pasoš Bosne i sada slijedi proces promjene sportskog državljanstva za koji se nadamo da neće trajati duži vremenski period.


“Iako sam rođen u Njemačkoj i igrao za mladu selekciju Njemačke, odavno sam donio odluku da želim igrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sređivanje papirologije je malo potrajalo, ali sad je sve sređeno i iduće sedmice trebam dobiti pasoš Bosne i Hercegovine. Jedva čekam da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, kaže mladi fudbaler koji je skoro cijeli dan u petak proveo u druženju sa zaposlenima u Generalnom konzulatu BiH u Stuttgartu.

“S obzirom na to da je imao svu potrebnu dokumentaciju prvo smo mu putem Konzulata odredili JMB, a onda i zaprimili zahtjev za pasoš”, kaže Dag Đumrukčić, konzul BiH u Stuttgartu.

“Kolašinac je simpatičan momak, ne krije želju da zaigra za našu reprezentaciju a iznenadio me i odličnim poznavanjem bosanskog jezika s obzirom da je rođen u Njemačkoj, zašto su, kako kaže zaslužni njegovi roditelji.”

Prema riječima konzula Đumrukčića pasoš za Seada Kolašinca, po najavama selektora Safeta Sušića, novog reprezentativca BiH trebao bi biti gotov i stići u Štutgart. Za budućeg reprezentativca BiH konzuli BiH u Stuttgartu Dag Đumrukčić organizovali su i ručak u popularnoj “bosanskoj sobi”.

Na uposlenima u N/FS BiH je da ubrzaju proceduru promjene sportskog državljanstva Kolašinca kako bi Zmajevima mogao pomoći u preostalim utakmicama kvalifikacija za SP u Brazilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *