Protesti u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću, Kaknju i Prijedoru

protestiZa sutra najavljeni protesti u Banjoj Luci u znak podrške Tuzlacima. Protesti u Sarajevu: Sukob policije i demonstranata, uhapšeno više građana.

Više od stotinu građana Sarajeva okupilo se danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajeva kako bi podržali demonstrante iz Tuzle. Zeničani okončali proteste i poručili: Danas smo se borili za Tuzlu, a sutra za sve nas.  Mujkić: Očekivati sve češće proteste, na sceni potpuni klasni jaz. Dešavanja u Tuzli ozbiljna poruka vlastima u BiH. Krajina na protestima: Bišćani bacili jaja na zgradu Vlade USK, a potom se razišli. I Kakanj na nogama: Načelnik Općine izašao da da podršku demonstrantima
11562_10151923453936821_1035058790_n

Protesti u Tuzli: Građani ponovo ispred zgrade Vlade TK, novi sukobi

Građani glavnog grada BiH pozivaju na masovnije proteste, uzvikujući parole “Lopovi napolje” i “Vi ste banda”…

protesti

Kako javlja naš reporter sa mjesta događaja, pripadnici policije snimaju današnje demonstracije u Sarajevu. Građani su poručili da ovaj skup treba shvatiti ozbiljno i da demonstracije treba izvesti do kraja.

“Mi smo kolektivno nezadovoljni i nesretni u ovoj državi. Treba se stati jednom u kraj kriminalu, korupciji i ugnjetavanju građana”, kazala je građanka Latifa Tajić, te dodala da će ispred zgrade Vlade KS ostati do kraja.

“Tuzli je potrebna podrška. Nadam se da će se narod u BiH napokon probuditi. Kao što čujem, demonstracije su u svim većim gradovima BiH, u Bihaću, Mostaru, Zenici”, rekao je on. (klix)

Comments are closed.