Odborničke grupe BDZ-a u Novom Pazaru u povodu formiranja unije SDP-SDPS

bdz-logo-300x151Novi Pazar – U povodu istupa poslušnika Rasima Ljajića na konferenciji održanoj u ponedeljak 23. septembra u centrali SDP, Bošnjačka Demokratska Zajednica Sandžaka izdaje sljedeće

S A O P Š T E N J E

Ne čudi da onima koji žive u mraku smetamo mi što radom i govorom širmo istinu i palimo svjetlo te tako ukazujemo na lopovluke, nerad, nemar, javašluk i lažna obećanja Rasima Ljajića i njegovih poslušnika, čudi sto se predstavnici aktuelne gradske vlasti ponose onim čega se pametan stidi. Umjesto što neosnovano napadate opoziciju i web portale gušeći na takav način slobodu govora bolje bi vam bilo da svoje redove očistite od narko i kriminala svake vrste te da na čelu sa predsjednikom Unije SDP-SDPS odgovorite građanima koliko ste zadužili grad Novi Pazar, odnosno njegove građane?

· Kolika je plata gradonačelnika Mahmutovića i kako je zaradio novce, te od kojih para je sagradio velelepnu vilu u blizini grada, i od kojih novaca renovira porodičnu kuću u centru grada?
· Recite, da li postoji uredna građevinska dozvola i ostala neophodna dokumentacija za objekat kojega grade vaši aktivisti i upošljenici u ulici Josanički kej, na tzv. magistrali, te čiji je ono objekat?
· Odgovorite građanima koliko plata dugujete radnicima u Gradskoj upravi i preduzećima čiji je osnivač grad Novi Pazar?
· Recite istinu i kažite koliko su para zaradili vaši funkcioneri reketirajući građane i primajući mito po raznim osnovima, od zapošljavanja ljudi do izdavanja građevinskih dozvola, preko namještanja tendera do pranja prljavog novca narko kartela bliskog vašem predsjedniku?
· Kažite građanima koliko ste radnika uposlili po partijskoj liniji, a posebno odgovorite koliko ste zaposlili rođaka i prijatelja svih vaših funkcionera?
· Odgovorite građanima zašto nemaju vode, kvalitetno napajanje električnom energijom i daljinskim grejanjem, zašto nemaju posla i novih fabrika?
· Recite, da li vam je poznato da se u Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena lica vodi više od polovine radno sposobnih građana našega grada, njih skoro 24.000.
· Recite, gdje su silni strani investitori koje ste obećavali i zašto se ne izvode radovi na zaobilaznici oko Novog Pazara?
· Zašto ne gradite puteve Novi Pazar – Tutin i Novi Pazar – Sjenica? Zašto naša djeca idu u škole koje nemaju vodu, fiskulturne sale, nove klupe, vrata i prozore?
· Recite našoj maloj djeci zašto im ne izgradite trotoare kojima bi se bezbjedno kretala na putu ka školi i nazad ka svojim kućama, posebno mislimo na djecu u naseljima Novopazarska Banja, Donja Trnava, Selakovac i Mur i druga naseljena mjesta koja samo zbog vašeg nerada i nedomaćinskog odnosa izgledaju kao da se nalaze u Srednjem vijeku. Recite građanima zašto ne gradite škole, fiskulturne sale, fabrike, gasovod, regionalnu deponiju, gerontološki centar, zatvoreni bazen, mitsku buster stanicu?
· Recite šta bi sa komunalnom policijom?
· Odgovorite zašto se u policiji ne zaposli vise stotina kandidata kojima ste obećali uposlenje, te ko je kriv što je više stotina kandidata kao obrazloženje za nedobijanje posla dobilo rješenje o nesposobnosti?
· Je li vi to zarad vaših usko stranačkih interesa i ličnog bogaćenja jedan dio našega cijenjenoga bošnjačkog naroda proglašavate nesposobnim?
· Kažite nam vi iz Unije da li je Iksan Zejnelović jos na vašem platnom spisku, tj. na spisku Komunalnog preduzeća, te u čije ime i po čijem nalogu je pucao i pogodio sa devet metaka našega funkcionera Aldina Dika Dolovca?
· Kažite građanima ko je zapalio i za čiji interes građevinsku mašinu Buldožer koji kosta vise desetina hiljada eura, u vlasništvu direkcije za izgradnju?
· A ovo pitanje upućujemo samo vama gospodine Bačevac. Zašto ste se na konferenciji pojavili sami ako tvrdite da je u vašoj partiji sve u redu?

Vama iz SDP poručujemo da vam se kao bumenrang vraća sve ono što ste drugima činili i još gore od toga. Naime, svima je poznato da ste vi sami razbili stranku SDP zarad pokušaja pranja svega nečistoga i lošega što ste radili godinama, te svih kriminalnih i nečasnih radnji koje su obilježile najlošiju etapu političkog života u Sandžaku zahvaljujući SDP. Razbijanjem sopstvene partije vi ste konačno pokazali građanima da se ratosiljate i onog poslednjeg što se kod vas zvalo sandžačko, te da više SDP ne postoji, a vi kompletno što vas ima postajete sluge SDP Srbije.

Mi iz BDZ Sandžaka znamo da vas bole naši uspjesi, da vam smeta naša snaga i nepokolebljivost te da vam naš glas istine nije ugodan. Mi jesmo glas naroda i zato ćemo uvijek iznova na svaki demokratski način ukazivati na vašu nedosljednost i kriminogene poslove, te praksu pljačkanja i obmanjivanja stanovnika našega grada.

Eto da se zna šta vi iz Unije SDP-SDPS činite na štetu naroda.

Šef odborničke grupe “BDZ dr. Jahja Fehratović” Sead Šaćirović

(bdz.org.rs)

Comments are closed.