BLOKIRAN PAZAR, TRAŽE SE PROMJENE

IMG_8976-660x330Novi Pazar – Danas su u 12 sati radnici RJ “Direkcije za izgradnju grada” blokirali centar Novog Pazara, zahtevajući isplate zarada i smjene odgovornih u preduzećima i Gradskoj upravi.

Sa teškom mehanizacijom, ispred zgrade Gradske uprave radnici su zahtjevali hitne promjene i poboljšanje uslova rada, a od odgovornih da konačno radnike tretiraju kao ljude.

„Već godinama trpimo ovakvo stanje, a nama nedaju naše pare, dok se oni provode po Turskoj i Italiji. Vrijeme je da se dese krupne promjene.“-izjavio je jedan od štrajkača.

Prisutnim štrajkačima je podršku pružio i jedan dio novopazaraca, koji takodje saosećaju sa problemima koji tište radnike ovog preduzeća, ali i skoro sve ostale zaposlene u javnom sektoru.

„Ne mogu da zamislim kakav to čovjek treba biti pa da radnicima i njihovoj djeci uskraćuje parče hljeba, dok rukovodstvo grada prima redovne plate svakog 10. u mjesecu. Radnici su u pravu, traže samo svoje i mi im zato pružamo podršku“ -u jednom dahu je za sandzakavaz izjavila naša sugradjanka Almasa R, koja je došla da podrži ovaj štrajk.

Radnici najvljuju i radikalizaciju štrajka, blokadu cijelog grada, a nadležnima poručuju da više neće dozvoliti da ih obmanjuju i obećavaju.
(sandzakavaz)

Comments are closed.