Muorinho: Ibrahimović je najbolji fudbaler na svijetu

ibrahimovicMourinho: Ibrahimović je najbolji na svijetu

Nikada nisam vidio fudbalera visokog 196 centimetara da je tako brz, sjajan tehničar i dribler, i da pri tome još igra veoma lijepo…


Trener italijanskog prvaka Intera iz Milana, portugalski stručnjak Jose Mourinho, ocijenio je da je napadač Zlatan Ibrahimović trenutno najbolji fudbaler na svijetu.

– Uz poštovanje drugim velikim igračima, zaista mislim da je Ibrahimović najbolji na svijetu. Nikada nisam vidio fudbalera visokog 196 centimetara da je tako brz, sjajan tehničar i dribler, i da pri tome još igra veoma lijepo, rekao je Mourinho.

Poznati stručnjak je podsjetio da je reprezentativac Švedske postigao niz veoma značajnih golova za “nerro-azure” i da je jedan od najzaslužnijih što je Inter ubjedljivo vodio na tabeli italijanske Serije A.

– On zna šta želi i kako to da ostvari. Želi da igra svaku utakmicu i predstavlja glavnu opasnost za svakog protivnika. Umije veoma dobro da se brani, što do sada nikada nije radio. Zaista je pravi doživljaj igrati sa Ibrahimovićem, istakao je Mourinho.

Na Ibrahimovića potrošeno najviše novca u historiji

Nesuđeni bh. reprezentativac Zlatan Ibrahimović obrnuo je najviše novca u historiji. Naime, ako saberemo sve transfere, na njega je potrošeno 168,6 miliona eura.

Ajax, Juventus, Inter, Barcelona i Milan nisu štedili novac kako bi angažovali Šveđanina. Vrhunska kontrola lopte i snažna konstitucija glavni su aduti jednog od najspektakularnijih igrača današnjice. Imponira motorikom i nevjerovatnom tehnikom. Sjajne trikove pokazao je mnogo puta do sada.

 

Ibrahimović sam pobjedio Englesku sa 4 gola – NAJBOLJI GOL U HISTORIJI FUDBALA (Sweden 4-2 England)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *