Matematika: Zlatna sredina planete Zemlje je u Mekki

zlatna sredinaMekka je određena kao pravac Kible, mjesto udruživanja milijardi muslimana. Uskoro ćete svjedoćiti naučnom dokazu nevjerovatnih misterija koje su bile skrivene u gradu, Mekki, hiljadama godina.

Konstanta, superiorni broj dizajniranja u matematici, 1,618.

Stvoritelj je isti broj koristio u stvaranju nebrojnih događaja u univerzumu:

– u otkucajima našeg srca,

– u omjeru DNA spirale,

– u posebnom dizajnu univerzuma zvanom hadron,

– u pravilima rasporeda listovima biljaka,

– u kristalima snježnih pahuljica,

– u spriralnoj strukturi nebrojnih galaksija..

 

Stvoritelj je koristio isti broj, broj zlatne sredine, 1,618.

Vidljivo je da je ovaj omjer primjenjen na piramidama u Egiptu. Kao sto je  bio primjenjen i na vrlo poznatim arhitektonskim radovima. Poznati astronom Kepler, definisao je ovaj broj kao “dragocjeno blago”.

Stručnjak za estetiku, Dr. Stephen Marquardt, dokazao je u svome 25 godina dugom proučavanju da su ljudska lica i tjela dizajnirana prema ovom omjeru, prihvaćena kao lijepa od strane svake pojedine osobe u svijetu. Ako je omjer (visine i sirine) bilo kojeg oblika 1,618, onda taj oblik odgovara zlatnoj sredini – savršen dizajn.

 

Zlatna sredina planete zemlje

Pa, gdje se nalazi zlatna sredina planete Zemlje? Odnos udaljenosti Mekke od Sjevernog pola i njene udaljenosti od Juznog pola iznosi tačno 1,618 – zlatna sredina. Također, odnos udaljenosti odnos između Južnog pola i Mekke naprema udaljenosti jednog pola od drugog , opet je 1,618.

Čudo jos nije gotovo…

Zlatna sredina planete Zemlje, prema zajedničkim položaju svijetskih jezika, mrežna (merdijani i paralele) mapa, je u – Mekki. Omjer istočne dijagonale naprema zapadne diagonale, koji je određen prema solsticiji Mekke je ponovo 1,618. To nije sve. Na naše iznenadjenje, odnos dijagonalne udaljenosti Mekke od južne do sjeverne tačke je, opet 1,1618. Zlatna sredina planete Zemlje, po svim sistemima mapiranja, čak i da se razlikuju u nekoliko kilometara, je uvijek unutar granica grada – Mekke, unutar područja u kojem je Kaba. Uz pomoć alatke lenjira u programu Google Earth, vrlo precizno mozete izmjeriti udaljenost između bilo koje dvije tačke na karti. Ukoliko želite, možete potvrditi tačnost datih omjera, računajući geografske širine i dužine običnim kalkulatorom.

“PhiMatrix” je američki program za izračunjavanje zlatnih sredina kod crteza i slika. Ako uzmemo mrežnu kartu Zemlje kao sliku mrtve prirode, čija dubima nema kraja, onda je otvorimo u ovom programu, otkrit ćemo opet da je zlatna sredina Zemlje u Mekki. Što se tiče pozitivnih vrijednosti geografskih duzina i širina koje su na kopnu, ne na moru, jedina zlatna sredina Zemlje je Mekka.

Čuda se nastavljaju…

Čudo zlatne sredine u Kur’anskom ajetu o Mekki

U Kur’anu postoji jedinstven ajet, koji sadrži rijeć Mekka i koji nam govori da postoje jasni dokazi u gradu koji ce dati vjerovanje čovjećanstvu. Odnos između grada Mekke i zlatne sredine je jasno urezana u 96. ajetu sure Ali’ Imran. Ukupan broj slova u ovom ajetu je 47. Računajući zlatnu sredinu ukupnog broja slova, otkrivamo da je rijeć Mekka izrazena sa 47 : 1,618 = 29. Od početka ajeta do riječi Mekka ima tačno 29 slova. Upravo kao što je na mapi svijeta. Da je samo jedna riječ ili jedno slovo u ovom ajetu nedostajalo, ovaj odnos nikada ne bi  mogao biti dobijen.

Bez ikakve nejednakosti obavili smo isti proces koji smo obavili na mapi svijeta i svjedočili veličanstvnu preciznost broja slova, koji ukazuju na vezu izmedju Mekke i zlatne sredine.

Sve ovo dokazuje da je Stvoritelj Zemlje i matematike isti, Jedan Bog. Vratimo se opisu stvaranja Kabe, svetog Harema i čudima u Kur’anu. To podsjeća cijelo čovjećanstvo da im je, poznavajući budućnost i sadašnje jezike čovjećanstva, On dao znakove.

 

One comment on “Matematika: Zlatna sredina planete Zemlje je u Mekki

  1. Anonymous says:

    ALLAH IS ONE !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *