Ljajić moli Turke da ne zatvore fabriku u Leskovcu

424358_leskovac02dzinsi-srbijaproizvodnjafoto-m-ivanovic_fTurska tekstilna kompanija „Džinsi Srbija“ šest mjeseci čeka na građevinsku dozvolu za adaptaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta u Leskovcu. Ako ne dobiju dozvolu, Turci planiraju da pogon izmjeste iz Srbije.

“Džinsi” zapošljava 300 radnika, a ove godine planiran prijem još 400 ljudi

Gradske vlasti tvrde da su rokovi probijeni zbog složenih državnih procedura, a u slučaj se uključio i Rasim Ljajić, ministar trgovine.

– Vlasnici „Džinsija” su dolazili kod mene i tražili da pomognem da se izdavanje neophodnih dozvola ubrza. Naredne nedelje sastaću se s gradonačelnikom, da pokušamo da riješimo problem, da ovog investitora zadržimo u Leskovcu – kaže Ljajić.

U mašine uloženo dva miliona evra

Iz Turske je u Leskovac prošle godine stiglo 18 šlepera sa novim mašinama za pranje i farbanje teksasa, u vrijednosti od dva miliona evra. Predviđeno je da se u dogradnju pogona uloži 65 miliona dinara. Fabrika dnevno gubi po 30.000 evra zbog nemogućnosti da realizuje ugovoreni izvoz.

„Džinsi“ tri godine u zakupljenim pogonima u Leskovcu proizvodi odjeću od teksasa za najpoznatije svjetske brendove. U njemu trenutno radi 300 radnika, a poželjno je mjesto za rad zbog solidnih zarada i dobre radne klime. Prošle godine Turci su kupili pogone bivše fabrike „Srbolek“ u stečaju od 1.500 kvadrata i 31. avgusta započeli proceduru za dobijanje građevinske dozvole za dogradnju hale od 2.000 kavdrata, postrojenja za otpadne vode od 300 kvadrata, za energanu i adaptaciju postojećih pogona.

Dozvola se očekivala do kraja 2013, a prijem još 400 radnika početkom ove godine. Međutim, datum njenog izdavanja je još nepoznat.

424359_leskovac03dzinsi-srbijalevo-vecinski-vlasnik-taner-bujkacin-sa-gradoacelnikom-leskovca-goranom-cvetanovicemfoto-m-ivanovic_f

Taner Bujkacin (lijevo), vlasnik, i Goran Cvetanović: Sa otvaranja fabrike

Načelnik Gradske uprave za urbanizam i komunalno-stambene poslove Žikica Stojanović kaže za da je služba radila najbrže što je mogla i da je lokacijska dozvola, prethodnica svih dozvola, izdata 23. oktobra, istog dana kada je investitor upotpunio preobimnu dokumentaciju.

– Građevinska dozvola ne može da se izda jer još nije pribavljena vodna saglasnost, ekološka saglasnost i nije izvršena konverzija zemljišta – objašnjava Stojanović.

Postupak izdavanja ekološke saglasnosti, koja se očekuje 21. januara, pored drugih procedura, podrazumijeva i jednomjesečni javni uvid. Ostaje problem konverzije zemljišta.

– Građevinska dozvola mogla je da se izda do 25. decembra prošle godine bez izvršene konverzije, što je sada nemoguće – objašnjava Stojanović.

Konverziju, koja bi „Džinsi“ koštala nekoliko desetina hiljada evra, zaustavio je zakon o planiranju i izgradnji, koji je u skupštinskoj proceduru.

Gradonačelniik Leskovca Goran Cvetanović kaže da je „Džinsi“ prioritet nad prioritetima, ali da se ništa ne smije uraditi mimo zakona.

– Neka se donese uredba da se bez konverzije može izdati dozvola, i mi ćemo to uraditi – kaže Cvetanović.

U novim pogonima planirano je pranje, farbanje i kamenovanje teksasa, posao koji sada „Džinsi“ obavlja u Novom Pazaru, odakle, prema tvrdnjama iz fabrike, stižu pozivi za preseljenje cijele proizvodnje.

– Zovu nas i iz Prištine, Makedonije i Albanije – tvrdi sagovornik iz te fabrike. (blic)

Comments are closed.