Bosna je u top 10 najljubaznijih zemalja svijeta

turisticka sezonaTuristi najviše pozitivnih iskustava nose s putovanja u Island i Novi Zeland, no prema njima su srdačni i u BiH te Makedoniji, dok je najgora zemlja za turiste Bolivija.

Ledom prekriveni Island s populacijom od 319.000 ljudi najtoplija je zemlja na svijetu, a Islanđane u gostoprimstvu i otvorenosti prema ocjeni turista slijede Novozelanđani i Marokanci, otkrilo je izvješće Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u sklopu analize Indeksa o putovanju i turističkoj konkurentnosti u 2013.

bosnaturizam

Stručnjaci otkrivaju da će turisti najviše neugodnosti s lokalnim stanovništvom doživjeti u Boliviji, Venezueli, Ruskoj Federaciji i Kuvajtu. Od europskih zemalja, turisti su najmanje prijateljskim ocijenili stanovništvo Bugarske i Slovačke. SAD se, unatoč statusu najpopularnije svjetske turističke destinacije, nalazi tek na 102. mjestu prijateljskih zemlja za turiste od ukupno 140 država.

Od zemalja u regiji, kao gostoljubivi, otvoreni i srdačni ocijenjeni su Makedonci, ali i stanovništvo BiH te Austrije, piše Daily Mail. (24sata.hr)

Top 10 najsrdačnijih zemalja

Island
Novi Zeland
Maroko
Makedonija
Austrija
Senegal
Portugal
Bosna i Hercegovina
Irska
Burkina Faso

Top 10 najmanje srdačnih zemalja

Bolivija
Venezuela
Ruska Federacija
Kuvajt
Latvija
Iran
Pakistan
Slovačka
Bugarska
Mongolija

Comments are closed.