ZAPOČETI RADOVI NA IZGRADNJI BKC-A U SREBRENICI

bkz1Nakon svečanog polaganja kamena temeljca za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra u Srebrenici prije dva mjeseca koji su položili  predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić i predsjednik Skupštine Kongresa sandžački muftija Muamer ef. Zukorlić sa radošću obavještavamo širu javnost da su danas započeti prvi radovi na izgradnji BKC-a.

Neophodne dozvole za izgradnju BKC-a su prikupljene te je na lokaciji dovezena i teška mehanizacija.

Odpočinjanju radova prisustvovao je i predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF-a) Hako Duljević, koji je ovom prilikom za Bošnjačku informativnu novinsku agenciju  (BINA) izjavio: „Evo nas 23. septembra 2013. godine u našoj Srebrenici.  Uoči dana Bošnjaka poklanjamo Bošnjačkom narodu ovaj kulturni centar.  Napokon, u znaku suživota i tolerancije došao je trenutak da se, poslije svega onoga što su preživjeli  simbolično odužimo Bošnjacima  Srednjeg  Podrinja“.
bkz
U narednih nekoliko mjeseci bit će izgrađen Bošnjački kulturni centar u tri spratna nivoa od najmodernijih materijala ukupne površine 444 m².

Oduševljenje mještana je vidno , a pomoć  organa lokalne samouprave i Islamske zajednice u Srebrenici  nije izostala ni ovaj put.

Izgradnju ovog Kulturnog centra  finansirat će Bošnjaci iz Sandžaka.
Izvor: BINA

Comments are closed.