Zamjenik srpskog “reisa” Jusufspahić: Ponosan sam što sam Srbijanac

Ja-sam-srpski-patriotaBEOGRAD – Pripadam Srbiji sa svim njenim pozitivnim stranama i manama i molim se Bogu da ona mene prihvati sa svim mojim manama i vrlinama, izjavio je muftija beogradski Muhamed Jusufspahić. Prema njegovim riječima, broj muslimanaskih vjernika u Beogradu i Srbiji je značajan, kao i da oni dijele sve poteškoće i ugodnosti života u Srbiji sa svijim komšijama drugih vjeroispovjesti.

“Slava je Božja na situaciji koju imamo ovde, živimo svoj život. Ne bježi se odavde jer gdje god da budemo otišli, čekaće nas tamošnji problemi”, izjavio je muftija Jusufspahić.

On je napomenuo da muslimani još uvjek nemaju groblje u Beogradu i da očekuje u budućnosti potpisivanje sporazuma s nadležnima u prestonici kako bi taj dugogodišnji problem bio riješen.

groblje_ljubimci

On je istakao da je zahvalan zbog mira na prostoru Srbije, mira između 2 Islamske zajednice uprkos problemima kao i na miru sa komšijama drugih konfesija. Muftija Jusufspahić je dodao da na Boga ne treba zaboravljati, jer “kada Bog ne boravi među nama, onda je tu neko drugi”.  (Kurir)

Ja-sam-srpski-patriota

hamdija-jusufspahic

jusufspahic_srbijanac

fotografija3

Zilkic-i-Jusufspahic-527

verski

945243_658964874120697_821115501_n

Comments are closed.