Vučić: Srbiju spasava kredit Arapa od 2-3 milijarde eura!

emirati-sheik-mohammed-bin-zayed-al-nahyan-vucicPrvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da od Ujedinjenih Arapskih Emirata Srbija očekuje povoljan kredit između 2 i 3 milijarde eura, koji će Srbiji omogućiti da prebrodi vrlo težak perijod.Učestvujući u programu RTS-a, Vučić je prenio da je nedavno u Škotskoj zamolio šeika Muhameda Bin Zajeda da Ujedinjeni Arapski Emirati Srbiji daju kredit  2 ili 3 milijarde eura.

“Mi bismo dijelom tog novca vratili najteže kredite koji nas opterećuju. Istovremeno bismo rasteretili nivo javnog duga, što mislim da bi MMF podržao, a ostatak novca bismo na različite načine ubrizgali u privredu. Poslije toga će biti jasno da je Srbija opstala i krenula naprijed”, rekao je Vučić.

Govoreći o stanju u domaćoj ekonomiji, Vučić je upozorio da nas sledeće godine čeka otplata oko milijardu eura dospelih kamata na inostrane kredite, i još milijardu eura se mora pripremiti za subvencije, a uz sve to u budžetu se mora, kao i ove godine, planirati oko šest milijardi eura za penzije i socijalna davanja. Izvor: Tanjug

vucic_kredit

Comments are closed.