Vučić naredio brisanje SNS Programa

aleksandar-vucicSporni pasus uklonjen sa SNS web stranice.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je uoči sutrašnje posjete prijestolnici Bosne i Hercegovine da u Sarajevo ide kao prijatelj, te da u programu stranke na čijem se čelu nalazi “ne stoji formiranje zajedničke države na teritoriji Srbije i RS u BiH”.

Vučić u obraćanju medijima nakon susreta sa predstavnicima domaćih i stranih kompanija nije želio da komentariše informaciju, da u programu Srpske napredne stranke (SNS) čiji je lider, stoji da je cilj te stranke jedinstvena država na teritoriji Srbije i Republike Srpske, jednog od dva entiteta u BiH.

“Gdje to piše? Nemojte kad vas molim. Pročitajte pa mi recite gdje to piše, mi imamo Bijelu knjigu i to nikada nije pisalo, ne mogu to da komentarišem. Sit sam rasprava i objašnjenja što bi neko ne znam šta želio. Spreman sam da ponesem Bijelu knjigu pa neka mi neko pokaže“, rekao je Vučić upitan da prokomentariše navode iz programa SNS-a, prenijela agencija Anadolija.

Dok je Vučić ubjeđivao javnost kako je priča o ciljevima njegove stranke izmišljena, kako nigdje u Programu njegovog SNS-a ne piše da je cilj “formiranje zajedničke ili jedinstvene države na teritoriji Srbije i RS u BiH”, uzdao se u to da su ljudi zaduženi za održavanje zvanične web stranice SNS-a stigli završiti posao.

A posao im je bio da sa zvanične web stranice obrišu sporni dio iz Programa koji se odnosi na ciljeve o formiranju zajedničke države. Istina, dio posla su obavili, pa je taj pasus uklonjen.

Sada, kada je raskrinkani Vučić požurio da prije dolaska u Sarajevo ukloni sporni dio iz Programa SNS-a, Srbi iz Republike Srpske s pravom se mogu pitati misle li Vučić i njegova partija uopće na njih. Jer, u novoj ‘obrisanoj verziji’ Programa, ostala je briga SNS o Srbima u Hrvatskoj i Crnoj Gori, ali se nigdje ne spominju Srbi u BiH, niti Republika Srpska. Je li ih se to  Vučić tako brzo ‘odrekao’, u roku od nekoliko sati?!
(E. HUREMOVIĆ / Bportal.ba)

sns_web

Comments are closed.