Vučić Bošnjacima: Budite strpljivi, videćete brigu vlade

463216_skupstina-srbije270414ras-foto-emil-conkic007_fBeograd – Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić poručio je danas Bošnjacima da budu strpljivi pa će videti da li će ubuduće imati veću brige vlade.

Vučić je u Skupštini Srbije, ogovarajući na optužbe predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina iznete na račun kandidata za ministra Rasima Ljajića, rekao “kako je moguće da se toliko teške optužbe iznose, a da ne postoji nijedan postupak”.

On je poručio da će država Srbija imati jednak odnos prema svim manjinama i da će o Bošnjacima, Madžarima i drugima brinuti na jednak način.

“- Molim Bošnjake da svuda gdje žive u Srbiji – u– Tutinu, Novom Pazaru, Sjenici, Novoj Varoši – pokažu strpljenje i vide da li će država pokazati veću brigu ili ne” – rekao je Vučić.

Prethodno je Ugljanin optužio Ljajića da “vedri i oblači Sandžakom”, a rekao je i da su prethodne vlade imale pogrešan odnos prema Bošnjacima, da su sve velike stranke i prije ove vlade birale Bošnjake i stavljale ih na svoju listu samo da “omalovaže zahteve Bošnjaka”.

– “Imamo one Bošnjake koji su povlašćeni i sve ostale Bošnjake koji su od rođenja sumnjiva lica. Ne možemo da dozvolimo da se jednim Bošnjacima policija klanja, a da drugi ne mogu ni kuće da grade” – rekao je Ugljanin. (blic)

Comments are closed.