Vlada i Skupština Kosova puna saradnika srpske BIA-e

kajtaziPrema informacijama koje oni posjeduju, 140 albanskih agenata koji su špijunirali za Srbiju bilo je uključeno i u Oslobodilačkoj vojsci Kosova, prenosi portal “Bota Sot”.

Srbija i dalje ima veliki uticaj u institucionalni život Kosova i to direktno putem svojih saradnika, koji su uključeni u svim relevantnim institucijama u zemlji.

Fadil Kajtazi, stručnjak obavještajnih službi i tokom 90-tih godina direktno uključen u tajne službe tadašnje Republike Kosovo, u emisiji “Rubikon” na televiziji “KTV” je izjavio da danas u našoj republici ima puno saradnika Srpske obavještajne službe (BIA), prenosi “Bota Sot”.

“Znam ljude koji i dalje služe srpskoj tajnoj službi (BIA). Oni su profesori koje poštujemo, imaju titule doktora nauka, dio su kosovskih institucija. Srbija trenutno na Kosovu ima oko 700 albanskih kolaboracionista”, kaže Kajtazi.

Također i Mehmet Koci, agent u vrijeme bivše Jugoslavije također i u vrijeme Republike Kosova tokom 90-tih godina, posredno govori da u kosovskim institucijama ima saradnika srpske tajne službe.

On ih čak i poziva da napuste državne institucije Kosova, opravdavajući da to mogu učiniti s obrazloženjem da su lošeg zdravstevnog stanja ili nešto slično, i da ne nastave više služiti Srbiji.

S druge strane, Kajtazi sa sigurnošću kaže da saradnika srpske tajne službe ima danas i u Vladi i u Skupštini Kosova.

On kaže da je srpska tajna služba imala ljude i u komandnoj strukturi Oslobodilačke vojske Kosova, i u prvom  parlamentu Republike Kosovo, 90-ih godina.

Prema informacijama koje oni posjeduju, 140 albanskih agenata koji špijuniraju za Srbiju bilo je uključeno i u Oslobodilačkoj vojsci Kosova.

“U prvom parlamenta Republike Kosovo, 90-tih godina bilo je četiri saradnika srpske tajne službe i zbog toga Ibrahim Rugova nikada nije operativan u tom parlamentu”, rekao je Kajtazi.
Izvor: info-ks.net

kajtazi

Comments are closed.