Vidoviti Rafet Husović: Da je Njegoš živ on bi u stihovima hvalio Bošnjake

rafethusovicJužni Sandžak – Rafet Husović, potpredsjednik Vlade i predsjednik Bošnjačke stranke, gostovao je u emisiji „Živa istina“ kod Darka Šukovića, 22.11.2013. godine.

Husović je govorio o koaliciji sa DPS-om u Petnjici, brojnim tekućim stvarima, saradnji sa DPS-om Mila Đukanovića i dr. U brojnim odgovorima žustro je branio partiju DPS i njenog lidera govoreći o njemu sve najbolje.

Husović nije znao dati odgovore na neka pitanja novinara Šukovića, poput „Zbog čega je nezaposlenost u Južnom Sandžaku pet puta veća“, i dr., obrazlažući to da je bio zauzet problemima u Nikšiću i dr.

U drugom dijelu emisije Husović je kritikovao „prelazak Muftije Zukorlića u politiku“, formiranje BDZ-a u Crnoj Gori, branio Njegoša, Njegoševski put Crne Gore, priželjkivajući Bošnjacima novog Njegoša potvrđujući konstataciju novinara da je „Njegoš živ on bi u stihovima hvalio Bošnjake“.

Husović je također istakao da je njegov jedini vjerski vođa Rifat ef. Fejzić i da je Islamska zajednica Crne Gore primjer svim islamskim zajednicama u regionu.

Također je istakao da je vrlo važno da Islamska zajednica CG bude partner svim vladama u Crnoj Gori, bilo ko da je na vlasti (sandzakpress)

Comments are closed.