Vakufske kuhinje se zatvaraju zahvaljujući udaru Ljajićevih inspekcija na finansijere

vakufske-kuhinjeSjeverni Sandžak – Centar za humanitarni rad „Hajrat“ je sa žaljenjem obavjestio javnost, a posebno korisnike, da se vakufske kuhinje u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši, Prijepolju, Brodarevu i Priboju, počev od subote 29.03.2014. godine, do daljnjeg zatvoraju.

Kako je saopćio direktor Mirsad ef. Bećirović, razlog zatvaranja vakufskih kuhinja Hajrata je nedostatak sredstava za njihovo dalje održavanje.

Sandžak PRESS je detaljnije istražio ovu najavu i nezvanično saznao da su vakufske kuhinje održavali mnogobrojni donatori i biznismeni. Međutim, ti isti biznismeni su se našli na udaru inspekcija Rasima Ljajića koje su sačinile višemilionske gubitke, dugove, a veliki broj je zatvorio firme i potražio utočište u inostranstvu.

I danas traje nemilosrdan progon biznismena koji pomažu Islamsku zajednicu, a jedina im je krivica koju su skrivili prema Rasimu Ljajiću je što udjeljuju na Allahovom putu.

Podsjećamo da Ljajić opstaje na vlasti u Sjenici i Prijepolje zahvaljujući svom koalicionom partneru, Ugljaninu, dok navodne ne žele da sjede za istim stolom u Vladi.

Ipak, nada nije izgubljena. Ukoliko se obezbijede potrebna sredstva, vakufske kuhinje će biti ponovo otvorene. (sandzakpress)

Comments are closed.