UVEO EMBARGO: Vučić je svim srpskim medijima zabranio objaviti da se upravo drugi put oženio

vu_i__629150S1Zašto Vučić krije da se oženio? Francuski predsjednik Francoise Hollande nije mogao spriječiti pariški tabloid Closer da objavi vijest o njegovoj ljubavnoj aferi s glumicom Julye Gayet, što su prenijeli svi svjetski mediji, a najmoćniji srpski političar uspio je uvesti embargo baš svima u Srbiji.

Ljubavni skandal francuskoga predsjednika Francoisa Hollanda s poznatom glumicom Julie Gayet, koji je iščeprkao pariški tabloid Closer i oglasio ga na sva zvona katedrale Notre Dame, povukao je žustre etičke rasprave. Imaju li pravo najviši državnici na zaštićenu osobnost koja treba ostati skrivena u četiri zida, umjesto da te osobe, čiji je život u žarištu radoznalih medija i plebsa gladnoga i žednog da sazna i njihove najskrivenije tajne, budu izložene pred milijune pogleda?

U Francuskoj se, nakon ‘slučaja Hollande’ javnost gotovo listom opredijelila da ih se ne smije proganjati i nabijati im grijehe na nos, nego ih valja ostaviti s mirom, jer su i oni, zaboga, ljudi od krvi i mesa. Svojedobno je bila zaustavljena hajka na predsjednika Francoisa Mitterranda koji je zakonitoj ženi i narodu skrušeno priznao da je postao otac curice začete u izvanbračnoj vezi.

Za razliku od Francuza, u Velikoj Britaniji i SAD-u nitko, pa bili to kraljica ili prvi građanin Bijele kuće, nisu pošteđeni toga da o njima budu objelodanjeni i najružniji detalji iz strogo skrivenoga životopisa. Do danas nisu izbrisani iz pamćenja nestašluci najmlađega američkog predsjednika Johna Kennedyja, od kojih je najglasnije zazvonila avantura sa seksepilnom božicom Marilyn Monroe, kao i jednoga od njegovih nasljednika, Billa Clintona, sa svojom službenicom Monicom Lewinsky.

U Engleskoj se do tančina zna sve o nestašnim princezama Sarah Ferguson i osobito lady Diani, koje su se morale rastati i ostati bez dvorskih počasti. No mase su im oprostile, što je bilo vidljivo nakon Dianine pogibije kad joj je bio upriličen veličajni kraljevski ispraćaj. Ali Englezi su oborili palac kad su na vagu stavili prestolonasljednika Charlesa i njegovu prijateljicu Camillu, koja mu je napokon postala druga žena.

Dašto, u zemljama kojima su vladali okrutni diktatori čelične šake svaki novinar kome je život mio nije smio pomisliti, čak ni u najluđim snovima, da napiše i retka o ženama i suložnicama Josifa Visarionoviča Džugašvilija Staljina. U Kini je, po cijenu slanja u radni logor, bilo zabranjeno pričati o tome koliko se puta ženio Mao Ce-tung.

U najzaključanijoj državi na svijetu, Sjevernoj Koreji, gdje dinastija Kim (djed, otac i sin) kraljuje evo peto desetljeće, nitko se ne usuđuje nešto pitati o njihovim ženama i miljenicama. O Fidelu Castru i kohorti njegovih žena izlaze priče i snimaju se filmovi, ali u SAD-u, dok se na Kubi o tome trapistički šuti.

I za kraj. Ovih dana se Beogradom poteže priča o drugoj svadbi najmoćnijega srpskog političara, Aleksandra Vučića. Ali poslije njegova izričitoga embarga ni jedan list, kao i radijska i televizijska postaja nisu smjeli objaviti tu novost.

Kao da se vraćaju stara vremena zabrana, što li?

Autor: Pero Zlatar – jutarnji

vucic_ozenio

 

sedmasila

Comments are closed.