Uspješna Bošnjakinja među najmoćnijim Šveđanima

sanaDvadesetšestogodišnja Sana Alajmović, porijeklom iz Olova, koja od 1992. godine živi u Švedskoj, prema izboru tamošnjih najtiražnijih poslovnih novina “Veckans Affarer”, svrstana među 101 nauspješnijeg super talenta iz oblasti poduzetništva u ovoj zemlji.

Sani je, prema ocjeni uredništva novina koje tokom cijele godine istražuje najuspješnije mlade talente, pripalo 73. mjesto.
Ova Olovljanka, kćerka poznatog olovskog doktora Senahida, u Štokholmu je diplomirala ekonomiju, a potom psihologiju i filozofiju na štokholmskom univerzitetu.

U dosadašnjoj karijeri, kako nam je ispričala, radila je za mnoga švedska privredna predstavništva u SAD-u, a lani je organizirala švedsko-američki samit koji svake godine okuplja najveće svjetske lidere iz finansijskog sektora.

Trenutno radi kao šef za razvoj poznate švedske firme “Nanologica AB”.

– Sve što radim je u svrhu toga da budem društvu od koristi, za lični prosperitet, prosperitet izbjegličke grupe u Švedskoj i za prosperitet moje BiH, zbog koje je vrlo važno da se mi, bh. dijaspora, nalazimo u središtu velikih političkih i ekonomskih odluka – kaže nam Sana.

Životni joj je cilj, ističe, da u sve svoje biznis-planove inkorporira i BiH. Avaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *