Uoči proglašenja dvojice papa svetim, srušio se papin krst i ubio mladića

media.media.3d5c4d67-497c-4351-9fcb-593cd99b836a.normalizedRIM – Samo nekoliko dana uoči proglašenja pape Jovana Pavla II i pape Jovana XXIII svetima, iz alpske zabiti na sjeveru Italije stiže strašna vijest, koja je na društvenim mrežama izazvala uznemirenost i tvrdnje da je riječ o tajnom znaku s nebesa.

U mjestu Cevo na sjeveru Italije dogodila se nesreća kada se krst visok 30 metara, podignut u čast pape Jovana Pavla Drugog, srušio, pao na mladića Marka Gusminija (21) i ubio ga na mjestu, piše Jutarnji list.

Okolnosti nesreće još nisu poznate, a prema pisanju lokalnih medija, u nesreći je povrijeđena još jedna osoba.

Da stvar bude bizarnija, mladić za kojeg italijanski mediji javljaju da je bio slabije pokretan, živio je u gradiću Lovere u Ulici pape Jovana XXIII.

Načelnik Ceva izjavio je nakon nesreće da se radi o “neobjašnjivoj tragediji” i objasnio da se prije pada papinog krsta začulo pucketanje tako da su se svi okupljeni razbježali, ali Marko zbog svog otežanog kretanja nije uspio da pobjegne.

Jovan Pavle Drugi i Jovan XXIII biće u nedjelju proglašeni svecima na ceremoniji kojoj će prisustvovati papa Franja i bivši papa Benedikt XVI. (Jutarnji list)

Comments are closed.