Uhapšeni narko-dileri u Japanu poznati po bliskoj vezi sa Rasimom Ljajićem

pazaracdrogajapanNovi Pazar – Mensur Bibić (51) iz Novog Pazara, poznat kao Meljo, u novopazarskim krugovima poznat po bliskoj vezi sa predsjednikom SDP-a Rasimom Ljajićem  uhapšen je  u Japanu sa 110 kg droge, protiv kojeg do sada nije vođen nikakav sudski postupak.
Blic piše da je  uočeno da je uvijek bio u društvu novopazarskih dilera, za čiju se većinu špekuliše da su inače u uskoj vezi sa ministrom Ljajićem, a prema podacima MUP-a Bibić, važi za jednog od organizatora krijumčarenja narkotika iz Novog Pazara, preko BiH u Hrvatsku.

Osim njega dan kasnije je u okviru desetočlane kriminalne grupe uhapšen i Ervin Jusufović (33) iz Novog Pazara poznat kao član ‘Hadžetskog klana’  za kojeg se također špekuliše po uskoj vezi sa Ljajićem.

On je u svojim krugovima u kojima je djelovao bio zadužen za nabavku i prosljeđivanje na dalju distrubuciju opojnih droga.

Ime Meljo vezuje se i za prevare radnika i falsifikovanje isprave, pošto je policija R. Srpske prije dvije godine utvrdila da je vlasnik firme „Nahil“ i da se krije iza imena Denis Čoković.

On je osumnjičen da je od februara do jula 2012. tražio od radnika da mu na račun uplate odgovarajuće sume kao depozit za rad u Dubaiju, a da nije poštovao odredbe ugovora. Na ovaj način prevario je radnike za više od 200.000 konvertibilnih maraka.

Protiv Mensura Bibića podneseno je nekoliko krivičnih prijava, od kojih se jedna odnosi na krijumčarenje akcizne robe u 2000, a sumnjičen je i za nasilničko ponašanje i kršenje saobraćajnih propisa. (sandzakpress/blic)
pazaracdrogajapan

mensurbibic

Comments are closed.