Ugljanin u parlamentu samo ćuti

ugljanin_novostiOtkad je izabran, ministar bez portfelja nije govorio u parlamentu. Osim njega, u skupštini se nisu oglasili bivši ministri Bratislav Petković i Alisa Marić, i sadašnji Ivan Tasovac i Aleksandar Vulin.

MINISTAR bez portfelja Sulejman Ugljanin jedini je član Vlade Srbije koji je „preživeo“ rekonstrukciju, a za sve to vreme nijednom se nije obratio poslanicima.

Prema podacima koji su „Novostima“ dostavljeni iz parlamenta, tokom deset meseci ove godine poslanicima se, pored Ugljanina, nije obratilo još četiri ministra. Bivši Bratislav Petković i Alisa Marić, koji su do kraja avgusta bili na čelu resora, kao i Ivan Tasovac i Aleksandar Vulin, koji su dva meseca u foteljama.

Za 90 radnih dana lampica na mikrofonu najviše je svetlela ispred bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića. Za osam meseci u republičkom parlamentu govorio je 12 sati i 23 minuta.

Ni to što su na raspolaganju imali 60 dana više da ga nadgovore, nije bilo dovoljno njegovim pratiocima. Tako je ministar pravde Nikola Selaković sakupio nepunih deset sati, dok je premijer Ivica Dačić za obraćanje potrošio osam i po sati. Slede ministar građevine Velimir Ilić, sa nešto više do sedam časova, i prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, koji je na „pragu“ pet sati.

Od onih koji nisu smenjeni tokom rekonstrukcije, dugom retorikom u ovoj godini ne mogu da se pohvale Milan Bačević (pričao tri minuta), Jovan Krkobabić (42 minuta), Ivan Mrkić (19 minuta)…

ALISA PREĆUTALA MANDAT

TOKOM nešto više od godinu dana mandata srpskim poslanicima nikada se nije obratila ni bivša ministarka sporta i omladine Alisa Marić. Njen naslednik Vanja Udovičić tokom prva dva meseca na čelu resora „sakupio“ je 39 sekundi govora u parlamentu. (novosti)

ugljanin_novosti

Comments are closed.