Ugljanin: ‘Tadić je nanijo veliko zlo Bošnjacima cijepanjem Islamske zajednice

obavestenja-66Novi Pazar – Upitan dokle se stiglo u objedinjavanje islamskih zajednica u Srbiji, Ugljanin je rekao da je bivša, kako je rekao, tzv demokratska vlada, nanela veliko zlo Srbiji gazeći pravo manjina, posebno Bošnjaka.

“Poslije Miloševihca najveće zlo koje je donela manjinama, posebno Bošnjacima to je bila ova tzv. Cvetković-Tadićeva vlada. U njoj sam bio, trudio sam se da se te stvari promene, ali oni su prihvatili da u Srbiji postoje i da budu registrovane dvije islamske zajednice”, naveo je Ugljanin.

On tvrdi i da je prošla vlada, uz pomoć tajnih službi, učinila sve da pocijepa Bošnjake.

“Imamo dva vijeća i jedina smo vjerska zajednica sa dvije islamske zajednice… Niti ima dvije pravoslavne crkve , ni dvije jevrejske zajednice, ni katoličke ..I mnoge druge stvari”, rekao je Ugljanin.

Ugljanin tvrdi i da mediji prednjače u diskreditovanju manjina i njihovih predstavnika i kaže da je to nakon Miloševića, “sada prešlo svaku moguću mjeru”.

To, prema njegovim riječima, nije iskorenjeno ni u ovoj vlasti i “mi to moramo da mijenjamo”.

“Sramota je da u jednoj državi svi mediji orkestrirano pljuju po manjinama i njihovim predstavnicima, pišu šta pišu, a da tužioci i drugi koji se bave kontrolom neke pravne sigurnosti to ignorišu”, zaključio je Ugljanin uveren da će rekonstruisana vlade imati, kako je rekao, šansu da to ispravi.

“Umjesto da stvaramo od manjina neprijatelje mislim da treba da stvorimo uslove da se manjine u Srbiji osjećaju kao svoj na svome”, rekao je Ugljanin. (Tanjug)

‘Tadić je nanijo veliko zlo Bošnjacima cijepanjem Islamske zajednice  (Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *