U Turskoj 250.000 Bošnjaka protjeranih iz Crne Gore

getimage_3Predstojeće donošenje Zakona o dijaspori biće još jedan iskaz posvećenosti Crne Gore jačanju veza sa svojim iseljenicima, i odgovornom odnosu prema njima, saopštio je savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Nebojša Kaluđerović.

Kaluđerović je danas primio predstavnike novoformiranog “Udruženja socijalne solidarnosti i kulture iseljenika Jugoslavija – Crna Gora“ iz Istanbula

„Tokom razgovora ocijenjeno da Crna Gora i Turska imaju izvanredne bilateralne odnose, kao i da iseljenika, kojih po procjenama Udruženja ima oko 250.000 u Turskoj, predstavljaju most snažnijeg povezivanja dvije zemlje i važan instrument produbljivanja veza i saradnje na svim poljima“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kaluđerović je pri tom posebno ohrabrio ulaganja predstavnika crnogorske dijaspore u Crnu Goru, ocijenivši da će oni, na taj način, doprinijeti daljem razvoju svoje matične države.

„Predstavnici Udruženja su se interesovali za mogućnost otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Istanbulu, kao i za eventualnu podršku u organizovanju nastave crnogorskog jezika u Turskoj“, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova. (cdm.me)

sandak_crnagora

Comments are closed.