U akciji “Grom” uhapšeno 25 kriminalaca bliskih stranci Rasima Ljajića

uhapeno 25 lica u novom pazaru sjenici i tutinuSjeverni Sandžak – U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu u okviru akcije “Grom” koja je sprovedena u cijeloj Srbiji privedeno je 25 lica.
Pretres je izvršen na 26 lokacija a zaplijenjeno je 3.331 grama heroina i oko 30 grama marihuane.

-Od 25 privedenih lica, zadržano je osmoro kod kojih su pronađeni droga i oružje, rekao je  izvor iz istrage.

Izvor dodaje da će tri lica biti procesuirana u redovnom postupku.

Među uhapšenima su  E.A. iz Novog Pazara kod koga je policija pronašla gasni pištolj, dok je kod F.A. pronađeno 83 grama heroina. Kod I.D. iz Novog Pazara policija je pronašla lovačku municiju dok je kod E.Z. iz Sjenice pronađeno oko 30 grama marihuane.

-Tokom policijske akcije „Grom“ razbijena je i kriminalna grupa koju su činili N.H., njegova supruga S.H. i F.A. Kod njih je pronađeno 2.250 grama heroina. Oni se terete za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, kaže naš izvor.
Uhapšen je i N.E. iz Tutina kod koga je pronađena manja količina droge.

Velika policijska akcija “Grom” počela je jutros u šest sati a na teritoriji cijele Srbije pretreseno je 909 objekata.

Premijer Srbije i minister unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da su procesuirana 242 lica a da je za sada za 127 njih određeno policijsko zadržavanje.

Nalog za akciju donijet je na sjednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbjednosti, kojom je predsjedavao Aleksandar Vučić.

Akcija na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina sprovedena je u saradnji sa Policijskom upravom, Kriminalističkom policijom i Tužilaštvom.

Podsjećamo da u ovom dijelu Sandžaka djeluje ped narkodilerskih grupa od kojih su tri direktno vezane za ministra Rasima Ljajića.

Kako saznajemo od izvora iz gradske uprave Novi Pazar, na udaru policije i Vučića su se našle narko grupe bliske Rasimu Ljajiću, zbog čega u redovima SDPS u Sandžaku vlada panika. (sandzakpress)

Comments are closed.