Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Rasima Ljajića, na osnovu tvrdnji Ismeta Ramovića

sudjenjeNovi Pazar – Samo veliki kriminalci mogu da pričaju o kriminalu – smatra  predsjednik IO Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Sead Šaćirović.

On je na današnjoj konferenciji za novinare  najavio krivične prijave protiv desetak osoba, od  onih kojima ne zna imena do ministra Rasima Ljajića.

Predsjednik Izvršnog obdora BDZ Sandžaka Sead Šaćirović je najavio dvije krivične prijave protiv ministra u Vladi Srbije Rasima Ljajića stavljajući mu na teret  više krivičnih djela, teško ubistvo, otmicu, podstrekivanje na otmicu, falsifikovanje isprava i stavljanje u promet opojnih droga. Krivičnu prijavu BDZ Sndžaka je obećala i  protiv gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića, izvjesne Marije Tošić iz Trstenika, Predraga Stojanovića iz Kragujevca, Dragoljuba ili Veroljuba Andjelkovića iz Kruševca, zatim protiv izvesnog Miljenka Sokoća, majora iz Han Pijeska i nekoliko lica iz Novog Pazara, Tutina, Prijepolja i Niša.

Informaciju o istrazi protiv Rasima Ljajića saopćio Sead Šaćirović na konferenciji za štampu BDZ-a

Podsetimo, Ramović je prije nekoliko godina osudjen zbog otmice jednog deteta u Novom Pazaru i kaznu je izdržao u zatvoru u Nišu.  Ramović tvrdi da se sve to odigralo u režiji Rasima Ljajića.

“Neko je rekao da je Ismet Ramović kriminalac, to velim i ja. To je rekao sam Ismet Ramović u svom javnom svjedeočenju. Čovjek je akter i učesnik kriminala, i rekao je, da mu je zanimanje kriminal, ali on kao akter je najpozvaniji da govori o učesnicima organiziranog kriminala i da ih optuži i da svjedoči o njihovim nečasnim radnjama. O velikom kriminalu govore samo veliki kriminalci, pa neće valjda neki hadžija da govori o kriminalu. Zato ono što je rekao Ismet Hajrović treba ispitati. Policija, tužilaštvo i sudstvo, konačno treba ozbiljno da počnu da rade svoj posao. Ukoliko se budemo povukivali pred vršiocima kriminala, naša budućnost i opstanak nisu sigurni, a životi naše djece će biti ugroženiji nego što su sad,“ kazao je predsednik Izvršnog odbora Sead Šaćirović.

Sead Šaćirović je krivičnu prijavu obećao i direktoru Regionalne televizije i iznio niz kritika na račun  RTVNP, koja je najavila opsežnu istragu Tužilaštva za organizovani kriminal o slučaju Ismeta Ramovića.

“A što se tiče ovoga što javlja Regionalna televizija ja njih pozivam, odnosno njihovog direktora da kaže otkud njemu takva informacija. Druga stvar, to je vrh nepismenosti da se djelo klevete sa Regionalne Televizije tretira kao krivično djelo. Koji imalo znaju pravo, oni znaju da kleveta više ne postoji i da zapravo ona nije krivično djelo i da se zato može odgovarati samo prekršajno i to nešto novčano kazniti nekoga. Tako da se treba čuti sa Regionalne televizije, odnosno od njenog direktora, koji je njegov nalogodavac da širi ovakve dezinformacije, i od kuda njima uopšte ovakva informacija? I naravno ja mogu reći da će Bošnjačka demokratska zajednica vrlo brzo i protiv direktora Regionalne podneti krivičnu prijavu jer se radi o osobi koja je do lakata umješana u kriminal i koja služi Rasimu Ljaiću za pranje novca i za peglanje svih onih stvari koje ministar Ljaić čini nečasno, tu je direktor ove televizije, da to ispegla, da to predstavi javnosti u dugine boje i da ministra Ljaića opera u jednoj veš mašini koja se zove Regionalna televizija”, dodao je Šaćirović. (sandzakpress.net)

Comments are closed.