Turci na granici – kolona 50 km

40Beograd – Zbog velike navale putnika iz Turske koji se vraćaju sa odmora ka zemljama Zapadne Evrope, formirana kolona vozila duga 50 kilometara s bugarske strane prelaza.

Kako je Tanjugu rečeno na graničnom prelazu Gradina, prema informacijama koje su srpski carinici dobili od vozača koji dolaze iz pravca Turske preko Bugarske, kolone vozila sa bugarske strane protegle su se sve do Sofije, koja je od prelaza Kalotina udaljena čitavih 50 kilometara.

Beta piše da vozila na Gradinu ulaze u čak osam kolona, ali da su gužve ogromne. Šef carinske ispostave Gradina Vladimir Stojanović rekao je toj agenciji da putnici, mahom iz Turske, pred bugarskom granicom čekaju i 10 sati.

“Ovo je do sada najveća gužva na granici, a za vikend se očekuju još veće gužve”, kazao je Stojanović.

Zbog toga je bugarska Direkcija za saobraćaj izdala saopštenje u kome se apeluje na putnike koji putuju ka Srbiji da izbegavaju granični prelaz Kalotina i koriste alternativne prelaze poput Strezimirovac, Vrška čuka i druge prelaze.

Gužva je i na Horgošu gde se na izlazu iz Srbije putnička vozila zadržavaju između tri i četiri sata, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, saobraćaj je pojačanog intenziteta, a zbog početka vikenda, u poslepodnevnim časovima očekuje se povećan broj vozila i na izlazima iz većih gradskih sredina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *