Tandir poziva na rušenje Ljajića!

tandir-ljajic-300x203Priboj, Prijepolje – BNV pozdravlja brzu reakciju prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića koja je dovela do rješenja problema radnika pribojskog FAP-a. BNV ponavlja ranije izrečen stav da je privredni oporavak regije Sandžak nemoguć dok se u potpunosti ne utvrdi ko je kriv za trenutno stanje.

Ponavljamo da je Rasim Ljajić kao ministar sa stalnim zapošljenjem u Vladi Republike Srbije najodgovorniji za propast privrede u Sandžaku. Histerične reakcije plaćenika Rasima Ljajića te njegovih partijskih portala dokaz je panike i straha koji imaju od borbe protiv kriminala i korupcije kao i od rastućeg nezadovoljstva građana Sandžaka.

Umjesto što dijeli šporete i šarene laže po Voždovcu, Ljajić treba da odgovori građanima Novog Pazara i Sandžaka šta je za trinaest godina ministrovanja uradio za Sandžak, gdje su hiljade radnih mjesta koje je obećao, gdje su investitori, za čiji račun je uništio holding Vojin Popović i brojne druge društvene i privatne firme, zašto Novi Pazar i Brodarevo nemaju vodu za piće, koliki je dug grada Novog Pazara, itd. To su samo neka od pitanja na koja Ljajić mora da odgovori građanima.

BNV zbog činjenice da su građani na ivici egzistencije poziva opozicione snage u Sandžaku na nužnost uspostavljanja minimuma konsenzusa koji za cilj mora imati promjene i rušenje režima Rasima Ljajića. (BNV)

Comments are closed.