Sulejman Ugljanin: Gradska uprava u Novom Pazaru radi efikasno

rtvnpNovi Pazar – Ministar bez portfelja zadužen za održivi razvoj Sulejman Ugljanin istakao prilikom posjete turske delegacije Srbiji Sandžaku da je u Sandžaku potrebno obezbijediti političko, vjersko i nacionalno jedinstvo kako bi se stvorila bolja klima za strane investicije.

On je dodao da u Novom Pazaru postoji efikasna gradska uprava i državne subvencije, što je preduslov za dovođenje investitora.

Podsjećamo daje gradski odbor SDA za Novi Pazar iznio niz optužbi na korupciju i nesposobnost gradske uprave u Novom Pazaru, koju predvodi SDP Rasima Ljajića.

Ugljanin također ističe da je za ulaganja u Sandžaku potrebno jedinstvo:

“Svi su nam govorili, kad obezbedite jedinstvo u Sandžaku i političku stabilnost, mi ćemo vam pomoći. Da nismo sami pomogli sebi, ne bi mogli ni drugi da nam pomognu, stvorili smo preduslove za to.”

Podsjećamo da je Ugljanin podržao cijepanje i razjedinjavanje Islamske zajednice 2007. godine.

Ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin i potpredsjednik Vlade Turske Bekir Bozdag otvorili su obnovljeno Turbe šeika Mustafe, u Beogradu, na uglu Studentskog trga i Višnjićeve ulice. (sandzakpress)

Comments are closed.