Strašno: U Crnoj Gori se rađa više dječaka jer abortiraju ako je žensko

reg-abortus_620x0PODGORICA – Na 100 djevojčica u Crnoj Gori rodi se 109 dječaka. Ovaj poremećen odnos novorođenčadi ljekari objašnjavaju zloupotrebom medicinskih procedura kako bi se u ranoj fazi trudnoće otkrio pol djeteta i kasnije uradio abortus, ukoliko dijete nije – muškog pola!

Crna Gora, u kojoj se više cijeni muški potomak od ženskog, zapala je za oko Savjetu Evrope koji je tražio da se izjasni o zabrinjavajućoj statistici.

Doktor Olivera Miljanić, član Komiteta za bioetiku Saveta Evrope, kazala je da i pored toga što je Crna Gora među prvima potpisala protokole koji zabranjuju određivanje pola, ovaj problem teško može da se objasni.

– Sa svih aspekata medicinske struke, odnos 100 prema 109 koji važi poslednjih 20-tak godina, ne može da se objasni strukom i naukom. Svi znamo za nadri lekove za povećanje procenata u korist jednog pola, ali ništa ne može da dovede do ovolikog poremećaja. Najveći disbalans može da bude do 106 a sve preko znači zloupotrebu dostignuća genetike u nemedicinske svhe – kazala je Miljanićeva. (novosti)

Comments are closed.