Šta je Tomislav Nikolić prije izbora obećao muftiji Zukorliću

tomislav-nikolic-na-uninp-6-300x199Sjeverni Sandžak – Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić primio je 6. oktobra 2011 na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru predsjednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

U dugom razgovoru domaćini su gosta upoznali sa problemima Bošnjaka na prostoru Sandžaka, a u izjavama za medije nakon sastanka i Glavni muftija i gospodin Nikolić su se složili da su ovi problemi lako rješivi ukoliko postoji volja da se oni riješe.

 tomislav nikolic na uninp (5)

Glavni muftija je ovom prilikom istakao da nikome nije u interesu da problemi u Sandžaku ostanu otvoreni i da je od izuzetne važnosti da se ovi problemi rješavaju dijalogom.

tomislav nikolic na uninp (4)

„Riješenja treba tražiti u interesu svih, u interesu naroda, u interesu zajednica, a opet ne na uštrp države. Oko većine pitanja, pogotovo kada su u pitanju uzroci problema koji ovdje postoje smo se saglasili, i mislim da je od velike važnosti da i sa ovog političkog nivoa ja Bošnjacima mogu prenijeti poruku da postoji spremnost za razgovore i za traženjem adekvatnih rješenja. Ovom prilikom smo od gospodina Nikolića dobili uvjeravanja da možemo u njemu  lično kao i u političkoj partiji koju predvodi imati sagovornika.“ – rekao je Glavni muftija.

Tomislav Nikolić je naglasio da je ove večeri otvorena nova stranica u odnosima u Sandžaku i da je u posjetu došao sa željom da se stanje u Srbiji ne kvari i da svi građani žive u miru, slozi i razumijevanju.

“Ja znam kolika je uloga gospodina Zukorlića u Sandžaku, znam koliko je učinio za svoj narod i znam koliko još može da učini. Previše se problema natoložilo u Sandžaku da se može mirno posmatrati i nadam se da ćemo rešiti ove probleme kada budemo mogli da odlučujemo o onome što država radi i da znate ono što govorimo danas da ćemo uraditi kada budemo na vlasti i ako pobedimo. Postoje konkretni problemi koje mi je gospodin Zukorlić izneo i mislim da većina tih problema može da bude rešavana i u kratkom roku nešto i u dužem. Ali svakako verujte mi na reč koje ja danas ovde dajem nijedan problem koje vi imate nemože da ostane a da njega nemamo odgovora” – rekao je Nikolić.

Comments are closed.