Jelena Trikić iz Prijedora RS stoji na trgu i pita hoće li je neko oženiti

prijedorcankaJelena Topić iz Prijedora, koja je javnost regije zaintrigirala stojeći nekoliko sati dnevno poput živog kipa na glavnom gradskom trgu u svom gradu, u 20. danu svog performansa obratila se sugrađanima pitanjem na transparentu: “Hoće li me neko oženiti?”


Malo umorna

– Da nisam oženjen, rado bih. Cura je izdržljiva i uvjeren sam da će danas (jučer, op. a.) imati bar nekoliko bračnih ponuda – rekao je jedan od prolaznika.

Jedan, malo stariji, koji se predstavio kao Ratko Bokan, Jeleni je ispod nogu ostavio pismo i na njega stavio kamen da ga vjetar ne odnese.

– Postala mi je veoma simpatična zbog ovoga što radi i hoću da zna da sam na njenoj strani – kazao nam je Bokan.

Prijedorčani su proteklih dana Jeleni, koja je prije nekoliko dana napisala da je “malo umorna”, odgovorili porukom: “Šta radiš, jadna, pa mi te volimo!”

Gradske priče

U međuvremenu, za kaiš su joj zakačili i vizitkartu s imenom direktora lokalnog Fonda za zapošljavanje. Neki su, mahom penzioneri, pokušali i da je “nagrade” kojom markicom, a redovno joj donose i jabuke… Bilo kako bilo, nikoga nije ostavila ravnodušnim, ali su komentari uglavnom pozitivni i, mada na trgu stoji od 9 do 13 sati, niko je ni mrko nije pogledao.

Simpatična Prijedorčanka još ne progovora, a njena “misija” mogla bi još potrajati, moguće je čak i narednih desetak dana. Do tada, sve ostaje u sferi gradskih priča i nagađanja je li performans studentice banjalučke Akademije umjetnosti, koja, uzgred, ima i diplomu Ekonomskog fakulteta, njen diplomski rad, protest zbog nezaposlenosti ili je riječ o nečem drugom.

Comments are closed.