Srebreničanin Mirsad Bektić najveća nada američkog UFC-a

mirsadbekticMirsad Bektić, 22-godišnji Srebreničanin sa prebivalištem u SAD-u, najveća je nada UFC-a, pišu američki mediji.

On je prije nekoliko dana potpisao za UFC, najjaču svjetsku organizaciju koja organizira borbe mješovitih borilačkih vještina, sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bektić je do sada imao sedam profesionalnih MMA borbi u kojima je bio neporažen. Rođen je 16. februara 1991. godine u Srebrenici odakle je pred genocidom zajedno sa porodicom izbjegao u Ameriku. U junu 2011. priključio se American Top Teamu, a već u julu iste godine upisao prvu profesionalnu pobjedu.

Nedavno je i poznati MMA portal sherdog.com skrenuo pažnju na Mirsada Bektića kao jednog od najvećih talenata u ovom sportu.

Posljednji meč Mirsad je imao u decembru prošle godine kada je savladao Joea Pearsona već u drugoj minuti prve runde. Od ukupno sedam Bektićevih pobjeda, četiri su bile nokautom.

“On je najveća nada UFC-a, borac kakav se rijetko viđa u ringu. Agresivan je, atletski izvanredno građen i brutalno snažan sa fantastičnim instinktom. On je budući prvak ovog sporta”, pišu američki mediji.

On će se narednog mjeseca u Orlandu boriti protiv Chasa Skellyja, još jednog odličnog UFC borca.

Comments are closed.