Srbija je poslušala muftiju Zukorlića i traži pomoć kod Arapa

muftija uae104.04.2012 – Muftija Zukorlić u trodnevnoj posjeti Emiratima.

Program posjete predviđao susret sa najvišim predstavnicima države kao i predstavnicima vjerskih, prosvjetnih, kulturnih i dobrotvornih ustanova i organizacija. Tokom posjete Muftija će se sastati sa grupom investitora zainteresiranih za investicije. Kao jedna od najbogatijih zemalja Arapskog zaljeva sa vrlo razvijenim institucijama svih slojeva društva, Ujedinjeni Arapski Emirati su izuzetno interesantni za uspostavu i afirmaciju saradnje na svim poljima, obrazlažući posjetu naglasio je muftija Muamer-ef. Zukorlić.

muftija uae2
muftija_uea

muftija uae1

10.04.2012   MUFTIJA O POSJETI EMIRATIMA

26.04.2012 Zukorlić: Napraviću “Ujedinjene srbijanske emirate”
Kandidat na izborima za predsjednika Srbije, muftija Muamer Zukorlić izjavio je danas da je suština njegove izborne poruke mir, pomirenje i sloboda za sve ljude. “Nudim program spasa za cijelu Srbiju”, rekao je muftija kroz osmijeh i odmah dodao da se “ne šali, ni kad se smješka.” “I evo, neka mi daju šansu, pokazaću im to praktično. Za nekoliko godina od Srbije ću im napraviti Ujedinjene srbijanske emirate”, rekao je on.

abu_dhabi

Abu_Dhabi_Corniche_Skyline

 

 

19.10.2012 Vučić i Dinkić se iz Emirata vraćaju šeikovim avionom
Avion Vlade Srbije “falkon”, kojim je delegacija Srbije otputovala u Ujedinjene Arapske Emirate, pokvario se prilikom dolaska u tu zemlju, a zbog nemogućnosti da se kvar brzo otkloni, delagacija će se vratiti avionom šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, rečeno je Tanjugu u kabinetu prvog potpredsednika vlade. U Abu Dabiju održani razgovori o ekonomskoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

09.01.2013 Princa UAE dočekali Vučić i Dinkić

princ-ujedinjenih-arapskih-emirata-muhamed-bin-zajed-al-nahjan-aleksandar-vuci-1360098375-263808

 

 

 

Vučić u poseti Arapskim Emiratima
16.02.2013 – Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić započeće sutra dvodnevnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

25.08.2013 – Vučić imenovao Dinkića za svog zamenika za saradnju sa Emiratima! 

Vučić: Spasava nas kredit od 3 milijarde dolara iz Emirata!

12.09.2013 – Srbija je dobila kredit od 3 milijarde dolara iz Emirata, izjavio je potpredsednik Vlade.

Mogu li investicije iz Emirata promeniti srpski mentalitet?

Srbija računa na neočekivan savez sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dvije decenije posle raspada bivše Jugoslavije Srbija se bori sa visokim javnim dugom i nezaposlenošću. Medjutim, kako se ukazuje, iznenadjujuće je prijateljstvo vlade Srbije, predvodjene socijalistima, sa Emiratima, pošto je do  prošle godine Beograd imao samo simbolične veze sa tom zemljom, a trgovinska razmena bila je 2012. samo 20 miliona evra.

Sada se govori o milijardama evra u zajmovima i investicijama. Agencija podseća na izjave potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je sve počelo posle njegovog susreta sa prestolonaslednikom Abu Dabija Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom prošle godine kada su se sprijateljili, a prijateljstvo je brzo dovelo do poslovnih aranžmana.

Pored ovoga Srbija je tražila dugoročni zajam od Emirata od dve do tri milijardi evra i o njemu je, prema navodima medija, trebalo da razgovara Vučić tokom nedavne posjete Abu Dabiju. Srbiji su, kako se navodi u analizi, potrebna nova sredstva da podrži budžet i otplati dio svog javnog duga koji će iznositi 65 odsto BDP-a ove godine.

Comments are closed.