Šokantno: „Najbolji“ policajac u Sipi Jovica Milosavljević zvani Četnik

SIPAPovodom obilježavanja jedanaeste godine rada Sipe, direktor Sipe GORAN ZUBAC predložio je da se dodijeli najveće policijsko priznanje nekolicini policijskih službenika među kojima se nalazi i Jovica Mirosavljević zvani Chetniks.


Predloženi kandidat za Zlatnu policijsku značku Jovica Mirosavljević zvani Chetniks, poznat je kao strastveni ljubitelj ravnogorskog četničkog pokreta, što se dovoljno vidi po stajlingu kojeg nosi kada je van dužnosti, a što smo ilustrirali prigodnom fotografijom. Jovica Chetniks se „istakao” u akcijama hapšenja Živka Budimira i zastupnika SDA u Parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića – obojicu je u zgradu SIPA-e doveo s lisicama na rukama.

Prije posljednjeg hapšenja zastupnika Mehmedovića, Mirosavljević je pripadnike Jedinice za specijalnu podršku pitao: „Da li među vama ima neko ko se ne osjeća spremnim za izvršenje zadatka iz vjerskih ili nacionalnih razloga?” Ovo je još jedan dokaz da je Sipa opravdala narodni naziv da se ipak radi o Srpskoj istražnoj policijskoj agenciji.
(saff.ba)

sip_muprs

sipa_muprs2

Comments are closed.