Sjenička vlast vrši brutalnu diskriminaciju nad mještanima Žitnića

1531601_634081116650655_1769029351_nSjenica – U selu Žitniće nedaleko od Sjenice, mjesto brutalne diskriminacije od strane sjeničke vlasti. Mještani Žitnića već desetinama godina ne posjeduju vodu, jer vlast ne želi da im pomogne. Kada su se god mještani Žitnića obratili opštini za pomoć dobili su jedan te isti odgovor: “Nek vam Muftija pomogne …”

Naime, selo Žitniće je u procentu preko 90% glasalo Muftiju i BDZ na posljednjim izborima, a sjenička vlast je sastavljena od SDA+SDP+SPS, na čelu sa predsjednikom opštine Hazbom Mujovićem.

Osim otvorenoj podršci BDZ-u, selo Žitniće je poznato i po prvacima koji su u najtežem vremenu tokom devedesetih pružali podršku SDA stranci i koji nisu podlegli pod batinama, pendrecima i čizmama svojih komšija iz susednog sela Štavlja u vremenima kada su i prvaci te stranke potražili utočište u egzilu.

Najbliži vodovod koji bi im riješio problem se nalazi u Vapi na daljini od 2km sa bakteriološki ispravnom vodom, međutim, mještani sela Štavalj i danas ne žele pomoći svojim komšijama.

Danas se mještani Žitnića teško snalaze. Nemaju vodu za piće, za kupanje i osnovne životne potrebe, a stoku tjeraju nekoliko kilometara na napajanje, dok traktorima i buradima dogone vodu iz bratskom im sela Draževića, iz izvora za koje je ustanovljeno da nisu bakteriološki ispravni za piće.

Nekoliko puta je sjenička vlast sakupljala novac od mještana za taj vodovod i nikada im novac nisu vratili. Zatim, Žitnićanima je rečeno da je ministarka Verica Kalanović odobrila 50 000 eura za vodovod u Žitniću, a nakon nekog vremena im je iz vlasti poručeno: “Pare su potrošene”, a Štavalj je dobio još jedan vodovod. (sandzakpress)

Comments are closed.