Šestoro djece preživelo pad u kanjon Ibra!

usce_kraljevoŠestoro djece, od kojih četvoro starosti od sedam do 13 godina, čudom je preživjelo kada je kombi njemačkih registracija, u kome je bila čitava porodica iz Dobrog Duba kod Tutina, preksinoć sleteo s puta u 30 metara dubok kanjon reke Ibar u selu Žarče, na izlazu iz Ušća!

Nažalost, ovaj udes odneo i jedan život, a nastradao je H. S. (44) iz Dobrog Duba.

Povreda kičme

Prema saznanjima, djeca su s težim i lakšim povredama odmah zbrinuta u Zdravstvenom centru Kraljevo i juče su, srećom, sva bila van životne opasnosti. U nesreći je teško povređen A. T. (41), koji je bio za upravljačem kombija, i njegova supruga S. T. (41), majka povređenih mališana, koja je zadobila teže povrede kičme.

– Od četvoro djece dvoje je zadobilo teške, a dvoje lakše povrede. Jedno dijete ima prelom desne nadlaktice, drugo desne potkolenice. Sva djeca su na odeljenju intenzivne nege i niko nije životno ugrožen. Zbrinuto je i dvoje starijih maloletnika koji su bili u kombiju, a žena koja je bila u istom vozilu zbog teških povreda kičme prebačena je u Beograd – rečeno nam je juče u Zdravstvenom centru Studenica u Kraljevu.

Kombi u kome su, po još nepotvrđenim podacima, bili otac i majka, njihovo šestoro dece i komšija H. S., putovao je iz Njemačke u Tutin na porodično slavlje.

Plač i jauci iz tame

– Zašto je do udesa došlo, to zasad niko pouzdano ne zna. Na licu mjesta se moglo videti da je na krivini kombi produžio i survao se niz padinu od trideset metara. Vozilo se nekoliko puta prevrnulo i zaustavilo na samoj obali rijeke! Slika u kanjonu bila je jeziva, iz mraka su se čuli plač i jauci povređene djece. Na lice mesta brzo su stigli spasioci, Hitna pomoć i policija, i najbrže što se moglo djeca i ostali povređeni su prebačeni u bolnicu – ispričao je jedan od očevidaca.

Uzrok udesa
VOZAČ ZASPAO ZA VOLANOM?

Policija zasad nije saopštila uzroke ove teške saobraćajne nesreće, ali, prema prvim pretpostavkama, A. T. je najvjerovatnije zaspao za volanom! Uviđaj je obavio zamenik osnovnog javnog tužioca u Kraljevu, u prisustvu policijskih službenika.

Comments are closed.