Selektor Srbije Drulović: Adem Ljajić je naša budućnost

12596_571062542920964_1243361882_nVršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović rekao jes da je povratnik u nacionalni tim Adem Ljajić predstavlja budućnost srpskog fudbala.

Drulović je, takođe, istakao da Ljajić može da pomogne da se ekipa plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

„I Ljajić i debitant Gudelj su mladi igrači, predstavljaju veliku budućnost srpskog fudbala i siguran sam da mogu da nam pomognu. Rešio sam da pružim šansu Ljajiću, koji igra odlično u poslednje vrijeme, kao i Gudelju, koji je prošao sve mlađe selekcije u reprezentaciji“, izjavio je Drulović.

852748724530b43d4866e1744696703_origDrulović će debi na klupi ’orlova’ imati 5. marta, kada naša reprezentacija igra prijateljsku utakmicu sa Republikom Irskom. Na tom meču Ljajić se vraća u tim poslije skoro dvije godine, od kada ga je prethodni selektor Siniša Mihajlović izbacio iz ekipe jer nije želeo da pjeva himnu.

Drulović je dodao da nije još razgovarao sa Ljajićem, ali da će to učiniti prvom prilikom, odnosno uoči utakmice sa Irskom. Istovremeno, menadžer tima Aleksandar Bošković potvrdio je da će se fudbaler Rome odazvati pozivu selektora Drulovića.

Savjetnik reprezentacije, nekadašnji selektor, Ilija Petković poručio je da je pravo vrijeme da se počne razmišljati o fenomenu kako se ispoljava patriotizam.

„Važni su rezultati i ono što se pokazuje nas terenu. Bitno je da se okrenemo sebi i svojim problemima i da učinimo sve za uspeh reprezentacije“, naglasio je Petković.

Prema njegovim riječima velika želja svih je da se vrati imidž uspeha reprezentacije, jer nacija žudi za rezultatima.

„Nećemo da se pretvorimo u ekipu koja služi za sparing i prijateljske utakmice. Propustili smo dva velika takmičenja, polako se pali alarm, a od reprezentacije se uvek traže rezultati“, istakao je Petković.

Drulović je ponovo da Srbiju čeka teška grupa u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj i dodao da očekuje borbu sa Portugalom i Danskom za jedno od prva dva mesta koja vode direktno na finalni turnir.

„Grupa je takva da će svaka utakmica biti veoma važna, ali ako budemo pravi, na svom nivou, vjerujem da možemo do uspeha u kvalifikacijama“, istakao je Drulović i podsetio da je računao na četvoricu igrača – Nastasića, Mitrovića, Jojića i Đuričića, koji će igrati za mladu reprezentaciju protiv Belgije u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2015. godine. Izvor. B92, Tanjug | JT

adem-ljajic-uci-elfatihu-pred-pocetak-susreta

Comments are closed.