Šefovi policije 7 godina primali 1.500 evra mjesečno od dilera droge

 policajciPripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije uhapsili su Dejana Subotića, šefa Odseka za suzbijanje kriminaliteta PU Valjevo, i njegovog kolegu Milana Ćulafića, vođu grupe za suzbijanje narkomanije, zbog sumnje da su primali mito. Kako saznajemo, novac su uzimali od valjevskih dilera kako bi ih „zaštitili“ od policijskih istraga.


– Za po 1.500 evra mjesečno, već sedam godina, dileri su od šefa Odseka dobijali informacije kada ih policija istražuje i kada njihove mobilne telefone prisluškuje policija – kaže izvor „Blica“.

Naš sagovornik otkriva da je postojao dogovor da se ne hapse dileri pod „zaštitom“ Subotića i Ćulafića, a na volšeban način zatvarane su istrage o trgovcima narkoticima koji su za to plaćali dvojicu policajaca.

– Policajce koji su ipak nastavljali istrage, ali su rapoređivani na druga radna mjesta – navodi naš sagovornik.

Načelnik valjevske policije Predrag Đajić je rekao da ne može detaljnije da govori o hapšenju, pošto „priča nije zaokružena”.

U MUP-u imaju transkripte razgovora trojice dilera sa Subotićem, kao i njihove pisane izjave, po kojima ga terete da ih je za novac obaveštavao o akcijama policije.

Dvojica valjevskih policajaca su uhapšeni posle prijave lokalnih dilera Gorana Đ, Nenada S. i izvesnog mladića poznatog pod nadimkom „Gušter“, koje su Subotić i Ćulafić uhapsili pre nekoliko godina zbog posedovanja narkotika. Uhapšen je, a zatim i osuđena supruga dilera Gorana Đ. kod koje je u februaru zaplenjeno 1.200 grama heroina. Zbog toga je hapšenje Subotića i Ćulafića izazvalo nezadovoljstvo među zaposlenima u SUP-u Valjevo.

Subotić i Ćulafić su i drogu zaplenjenu u raznim akcijama u Valjevu vraćali na tržište posredstvom „svojih“ dilera, a za kilogram heroina su uzimali 10.000 evra. Umesto droge u kese su stavljali paracetamol.

Državni sekretar MUP-a zadužen za unutrašnju kontrolu i međunarodnu saradnju Vladimir Božović objašnjava da se akcija nastavlja.

– Ovo je samo vrh ledenog brega – dodaje Božović. (Blic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *