Sead Ramović biciklom od Študgarda do Novog Pazara! VIDEO

0-660x330Sead Ramović, golman brojnih velikih ekipa sa svojim prijateljem Edinom Šemovićem odlučio se da put od Študgarta do Novog Pazara pređe na biciklu.

Ovaj dvojac uspješno je završio zacrtani cilj. Kako kažu, bilo je i teških i lakih deonica ali sve su prebrodili bez ikakvih problema. U rodni grad dočekali su ih rodbina i prijatelji.

Sead Ramović  svoju golmansku karijeru započeo je u Novom Pazaru a do sada je igrao za velike timove u Nemačkoj, Norveškoj i Švedskoj. Ramović ističe da je kao golman imao 17 godina uspješne karijere, a da sada želi da postane trener na čemu uveliko radi. Slobodno vrijeme iskoristio je za ovo ekstremno putovanje koje je, kako kaže, bilo prelijepo.

“Po meni najteža etapa bila je u Austriji gde je nagib puta bio 13 odsto i to u dužini od 20 do 30 kilometara. To mi je bilo veoma teško ali trud se ipak isplatio, jer smo videli mnogo lijepih predjela a najlepši je dolazak u rodni grad, Novi Pazar”, rekao je sada već bivši golman Sead Ramović.

Edin Šemović dobar prijatelj Seada Ramovića imao je težeg zadatak, a to je voditi računa o svemu na putu. Kako kaže, dugo se pripremao za polazak jer je put dug a odgovornost velika, ipak drago mu je što je pošao jer bi mu, kako je rekao, sada bilo žao da nije prihvatio poziv.

“Što se tiče etape, koja je bila najljepša, nekakao najviše mi je ostao u sjećanju jedan deo kroz Austriju. Tamo je priroda bila neverovatna. Sve smo slikali i snimili. Nemoguće je u nekoliko reči opisati šta smo sve doživeli”, rekao je prijatelj Seada Ramovića i sportista Edin Šemović.

Put od Študgarda do Novog Pazara dug je 1200 kilometara, ovaj dvojac prešao ga je za dvanaest dana. Kako kažu, tokom puta nije bilo kvarova niti bilo kakvih padova. (rtvnp)

Comments are closed.