SDP se pripaja SDPS-u, Đerlek novi-stari gradonačelnik?

sdp logo-410x308Kako nezvanično saznamo iz izvora bliskih vrhu SDP-a Rasima Ljajića, prije nekoliko dana je u prostorijama ove stranke, u Novom Pazaru, održan sastanak rukovodstva Sandžačke demokratske partije.

Interesatno je da ovom sastanku nije predsjedavao niko od funkcionera SDP-a, već Nihad Hasanović predstavnik Socijal-demokratske partije Srbije u Novom Pazaru.

Na sastanku je konstatovano da Eko Hodžić iz Prijepolja nije prihvatio kandidaturu za novog predsjednika SDP-a, a kako Rasim Ljajić nema povjerenja  ni u kog iz Novog Pazara, predloženo je da se odredi povjereništvo koje bi vodilo stranku do fuzije ove partije u Ljajićevu SDPS.

Takodjer je bilo riječi i o prijedlogu da Meho Mahmutović podnese ostavku na mjesto gradonačelnika, i u tom slučaju bude postavljen na mjesto direktora bolnice. Po tom scenariju, novi-stari gradonačelnik bio bi Mirsad Đerlek.

Medjutim, dodatni problem predstavlja i ponašanje predsjednice Skupštine grada Novog Pazara, koja je, prije dva dana, bez znanja Meha Mahmutovića, zakazala sjednicu Kriznog štaba Novog Pazara na temu bezbjednosti.

Tom sastanku su prisustvovali načelnik PU Novi Pazar, Dragan Terzić, njegov zamjenik Jasmin Društinac, predstavnici tužilaštva i sudstva, te predsjednik Savjeta za bezbjednost pri Skupštini grada, Hajrudin Hajrović.

Mediji su, također bili pozvani da isprate ovaj sastanak, ali su im na licu mjesta ljudi odani Mehu Mahmutoviću, koji je u međuvremenu pokušao spriječiti održavanje ovog sastanka, „ljubazno zahvalili, kazavši da je sastanak otkazan“.
(Sanapress)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *