SDP: SDA izlazi samostalno na izbore jer plaćaju cijenu za loše rezultate

Uglanin-i-Ljajic-300x217Novi Pazar – Portparol SDP-a Džemil Divanefendić je podsjetio da suprotno od Sandžačke demokratske partije postoje stranke koje još uvijek nemaju svoje partnere, I da mimo svoje volje te stranke izlaze samostalno na izbore.

“I ako je kampanja za izbore u toku, neke političke partije nemaju svog partnera, nisu mogle da ga pronađu, i mogu reći da i mimo svoje volje na izbore izlaze samostalno. I iz same centrale a i iz zvaničnih izvora kada je u pitanju SDA Sandžaka stizale su izjave i informacije da se vode pregovori sa gotovo svim političkim opcijama koje djeluju u zemlji.

Moglo se čuti da se pregovara sa mnogo jakim strankama, te da se pregovara sa nekim manje poznatim partijama a nekada su dolazile i najave o koalicijama sa pojedinim strankama, a kasnije se to ispostavilo kao netačno. Tako je na izjavu gospodina Omeragića da se vode pregovori sa Građanskom inicijativom Goranaca brzo stigao i demant te izjave.

Ta organizacija je naglasila da oni na ovim izborima čvrsto stoje uz listu Ljajića i Vučića. Činjenica da Stranka demokratske akcije Sandžaka na izbore izlazi samostalno je ništa drugo do cijena koju oni plaćaju za svoju nedosljednost, kao i loše rezultate ostvarene u predhodnom periodu.

ugljanin_koalicija1 ugljanin_koalicija2 ugljanin_koalicija3

Comments are closed.