SDA Sandžaka čeka poziv Vučića za pregovore o ulasku u Vladu

sda_zastavaNovi Pazar – Još uvek nije poznato kada će biti održani razgovori između predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka o formiranju nove vlade, saznaje radio Sto plus.

U ovoj stranci su našem radiju rekli da im još uvek nije stigao zvanični poziv naprednjaka za pregovore, ali da ga oni očekuju.

Podsjećamo da je predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin ranije izjavio da očekuje poziv Aleksandra Vučića za učešće u novoj vladi i to, pre svega, zbog “dobrih rezultata Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja” i “davanja legitimiteta prethodnoj vladi”.

Lider naprednjaka počeo je danas pregovore o formiranju vlade razgovorom sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvanom Pastorom, koje će nastaviti sutra sa koalicijom oko Socijalističke partije Srbije, a u srijedu sa Novom demokratskom strankom Borisa Tadića.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i koalicioni partner naprednjaka Rasim Ljajić izjavio je da razgovori koji danas počinju između SNS i SVM nisu klasični pregovori jer “jedna strana ima većinu i vodi celu priču”.

“Ovo je želja i SNS i naše koalicije da se pokuša postizanje što šireg dogovora jer je i za reforme i probleme koji nas očekuju potrebna što veća podrška i u parlamentu i u javnosti”, rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da SNS razgovorima sa ostalim partijama želi da ostvari što veću podršku za reforme i proširi broj poslanika koji će podržavati reformske zakone.

“Velika podrška je i velika odgovornost i veliki rizik, i uvek je bolje da se ona podeli s drugima”, rekao je Ljajić i dodao da je sada na tim strankama da odluče da li će da prihvate ponuđeni program i postanu deo vladajuće koalicije ili će ostati u opoziciji.

(radio100+)

Comments are closed.