SDA: Ljajić širi neistine da smo vodili kampanju protiv Vučića

sandzakavaz2Sjeverni Sandžak – SDA Sandžaka odbacuje klevetu Rasima Ljajića u kojoj je naveo da je lider stranke SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin cijelu izbornu kampanju vodio protiv Aleksandra Vučića, saopćeno je danas iz ove stranke.

“Žalosno je što Rasim Ljajić, u svojim izjavama, lidera SNS-a dovodi u vezu sa zlodjelima i incidentima u Sandžaku, koje su zapravo počinili pripadnici njegovog SDPS-a. Ovakvim izjavama, Ljajić direktno narušava imidž Srpske napredne stranke, pa ga pozivamo da prestane da mrlja i senči ovako ubjedljivu i apsolutnu pobjedu Aleksandra Vučića na ovim izborima.

Od prvog dana izborne kampanje SDA Sandžaka je transparentno vodila sve pregovore sa političkim liderima i o svemu što je radila putem saopštenja je obaveštavala javnost. Upravo svi ti izveštaji, koji su svakom građaninu Srbije dostupni u svakom momentu, svjedoče da je ova izjava Rasima Ljaljića, još jedna u nizu njegovih neistina.

Za razliku od licemernih postupaka pojedinaca, SDA Sandžaka je uvijek imala smelosti i hrabrosti da javno kaže svoje mišljenje i ciljeve za koje se zalaže. Budući da je naš inicijalni interes pravna sigurnost i evropska budućnost, SDA Sandžaka je javno pohvalila napore Aleksandra Vučića da se obračuna sa kriminalom i da konačno od Srbije napravi pravnu i bezbednu zemlju.

SDA Sandžaka još jednom poziva Rasima Ljajića da prekine sa širenjem neistina i podstrekivanjem mržnje i nemira u Sandžaku. Mi ga pozivamo da se uključi u rasvijetljavanje zločina koji su počinjeni u Sandžaku i da svojim ličnim zalaganjem pomogne naporima gospodina Vučića u obračunu sa organizovanim kriminalom”, navodi se u saopćenju SDA Sandžaka.

Mediji Sulejmana Ugljanina o Vučiću prije izbora:

sandzakavaz2sandzakavaz1sandzakavaz3

Comments are closed.