Sandžaklija Fadil Aljović pretukao ratnog zločinca sa Grbavice u pritvoru

aljovic-650x2501Ratnog zločinca Veselina Vlahovića Batka, koji je široj javnosti poznat kao monstrum s Grbavice, u pritvorskoj jedinici Suda BiH pretukao je Fadil Aljović, član zločinačke organizacije Zijada Turkovića, koji je prvostepenom presudom osuđen na pet godina zatvora. Aljović je mještanin Prijepolja.

Željan krvi

Iz Ureda za odnose s javnošću Suda BiH potvrđeno nam je da je odlukom Suda 13. marta 2014. godine, u skladu s Pravilnikom o kućnom redu u ustanovama za izdržavanje krivične sankcije, mjere pritvora i drugih mjera, optuženi Aljović prebačen u drugi kaznenopopravni zavod.

Kako nezvanično saznajemo, Aljović je prebačen u KPZ Doboj radi njegove sigurnosti, jer mu je Vlahović prijetio da će ga zaklati!

Do incidenta je došlo kada je jedan od pritvorenika na sto stavio tulumbe koje je jedan od pritvorenika dobio u paketu od porodice te je pozvao ostale da se počaste. Za tim stolom je, kako saznajemo, bio i Aljović, a u blizini se našao i Batko, koji je kazao: “Da su pravljene na masti ili da je krmetina, uzeo bih”, konstatirajući da je to turski kolač.

Na to je Aljović odreagirao pitajući ga: “Je li ta provokacija upućena meni?”

S obzirom na to da su stražari bili u blizini, strasti su se smirile te nije došlo do fizičkog obračuna. Nakon toga Aljović je prao ruke kada mu se Vlahović prišunjao sleđa te ga je udario šakom u potiljak. Aljović se okrenuo te mu zadao više udaraca. Razdvojili su ih stražari, a Vlahović je nastavio prijetiti.

Inače, Aljović je ranije na Kuli glavom udario jednog pritvorenika jer mu je kazao da umjesto ubijenih Bošnjaka na mezarju Potočari u Srebrenici sahranjuju pse. Tom zatvoreniku je udarcem izbio nekoliko zuba.

Vlahović Batko je osuđen na 45 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti.

aljovic-650x2501

Comments are closed.