Reisu-l-ulema Kavazović: Mi smo jedno tijelo Bosna i Hercegovina i Sandžak su naše dvije domovine

reisu-l-ulema-ikc-ulm3U okviru posjete Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović nakon što se 21.11.13 susreo sa imamima, predsjednicima i aktivistima IZ na regiji Minhen, čast da ugosti reisu-l-ulemu imao je I.K.C. Ulm, gdje je, 22.11. 2013.godine, reisu-l-ulema održao hutbu i predvodio džumu namaz. Na platou I.K.C. Ulma prije džume namaza džematlije džemata I.K.C. Ulm kao i iz drugih okolnih džemata su uz tekbire dočekali reisu-l-ulemu. Odjeveni u tradicionalnu bošnjačku nošnju dobrodošlicu su mu izrazili Mirza i Ajla Kajan.

Nakon toga reisu-l-ulemi, rukovodiocu Ureda za dijasporu mr. Mirsadu ef. Kalajdžiću i rukovodiocu Vjerskoprosvjetne službe dr. Amiru Kariću se obratio predsjednik džemata Nihad Smajić i upoznao ih sa članovima odbora I.K.C. Ulm kao i sa njegovim istaknutim aktivistima.

reisu-l-ulema-ikc-ulm3

Nakon tog kraćeg upoznavanja reisu-l-ulema se obratio prisutnima i u svom obraćanju se zahvalio na srdačnom gostoprimstvu povodom ove posjete naglasivši da smo svi mi jedno tijelo i da su Bosna i Hercegovina i Sandžak naše dvije domovine.

Vaš srdačni doček govori o vašoj visokoj svijesti o vjeri. Trebamo postaviti pred sebe ciljeve kao što su okupljanje naših ljudi i nastojanje da ih očuvamo, a to ćemo postići putem džemata- istakao je reisu-l-ulema Kavazović. (rijaset.ba)

Kad mogu patrijarh Irinej i predsjednik Srbije da govore o “dve” srpske države, može i reisu-l-ulema Kavazović o naše dvije domovine.

irinejrsdrzava

Nikolić razgovarao sa predstavnicima “srpske države RS”
Izetbegović osudio Nikolićevu izjavu o “dve srpske države”
Izetbegović poručio Nikoliću: Ne postoje dvije srpske države!

dvesrpskedrzave

 

 

 

 

 

Comments are closed.