Reisu-l-ulema čestitao godišnjicu formiranja sandžačkog Mešihata

rijaset_bihSarajevo, 28. oktobar 2013. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović čestitao je 20-togodišnjicu formiranja i rada Mešihata Islamske zajednice u Sandžaku.

U čestitki koju je reisu-l-ulema uputio muftiji Muamer ef. Zukorliću, predsjedniku Mešihata, i Enes ef. Svraki, predsjedniku Sabora Islamske zajednice u Srbiji, se kaže:

– Poštovani muftija Muamer ef. Zukorlić i predsjedniče Sabora Enes ef. Svraka, vama lično i svim službenicima Mešihata, članovima Sabora i cijeloj Islamskoj zajednici u Srbiji upućujem iskrene čestitke povodom dvadeset godina od formiranja i uspješnog rada sandžačkog Mešihata. Dvadesetogodišnjica formiranja i rada Mešihata kao i aktivnosti Sabora Islamske zajednice predstavljaju veliki jubilej koji u svima nama budi radost, jača ponos i pokazuje da u svakom vremenu možemo uspješno savladati izazove koji stoje pred Islamskom zajednicom, ako se odlučno rukovodimo principom istine, međusobnog povjerenja i razumijevanja.

I dok s radošću obilježavamo ovaj važan jubilej za cijelu Islamsku zajednicu i prisjećamo se svih njenih uspjeha i teškoća, važno je da se još jednom podsjetimo na našu obavezu predanog vršenja misije, osobito potrebu čuvanja i afirmacije islamskih vrijednosti, interesa muslimana i institucionalnog jedinstva Islamske zajednice.

Predanošću svojoj temeljnoj misiji naviještanja dobra i odbacivanja zla i zablude, Islamska zajednica i njeni službenici na najbolji način pomoći će muslimanima da žive islam na Božije zadovoljstvo i da svi zajedno čuvamo jedinstvo Islamske zajednice. Briga o institucionalnom i duhovnom jedinstvu i predano vršenje islamske misije daju puni smisao našem životu i radu, našim uspjesima i žrtvama.

Poštovani muftija Muamer ef., poštovani predsjedniče Sabora Enes ef., dijelim radost vaših uspjeha, jer su vaše radosti i uspjesi i naše radosti i uspjesi. Molim Allaha dž. š. da muslimanima u Sandžaku i Srbiji ojača vjeru, učvrsti njihove korake na putu istine i pravde, a njihovim predvodnicima podari znanje i mudrost kako bi svi zajedno postigli uspjeh na ovom i spas na drugom svijetu, kaže se u čestitki reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića upućenoj predsjedniku sandžačkog Mešihata muftiji Muamer ef. Zukorliću i predsjedniku Sabora Islamske zajednice u Srbiji Enes ef. Svraki.(rijaset.ba)

Comments are closed.