Regionalna TV odbila objaviti poziv Rijaseta da se prestane sa klevetama na reisulemu Cerića

rtvnp_reisNovi Pazar – Regionalna televizija, pod kontrolom vlasti Rasima Ljajića u Novom Pazaru odbila je objaviti poziv Rijaseta IZ na čelu sa reisulemom Kavazovićem da se prestane sa klevetama na reisulemu emiritus Mustafu Cerića, kao što ih je, posredstvom medija Fahrudina Radončića i Rasima Ljajića, uputio Džemaludin Latić.

Podsjećamo da je Regionalna TV prenosila sva saopštenja reisuleme Kavazovića i Rijaseta IZ, naročito tokom reisuleminog službenog putovanja u Njemačku, tumačeći brojne izjave gospodina Kavazovića dvosmislenu s ciljem zbunjivanja sandžačke javnosti po pitanju Islamske zajednice u Sandžaku.

Također, u intervjuu Latića za ovu televiziju je iznijet niz otužbi na Islamsku zajednicu na čelu sa Kavazovićem, ističući da se Kavazović ophodi prema njegovom prijedlogu o “šerjatizaciji islamske zajednice” na isti način kao reisulema emiritus dr. Cerić.

Džemaludin Latić je iznio optužbe na račun reisuleme Cerića da je bio saradnik UDB-e, na šta je uslijedila reakcija dijela Islamske zajednice i samog reisuleme emiritusa koji je naglasio da mu se UDB-a želi na ovaj način osvetiti što nije pristao biti njihov saradnik.

Regionalna TV se finansira novcem građana Novog Pazara i u posljednih niz godina ne prestaje sa medijskom borbom protiv sandžačkih, bošnjačkih i islamskih snaga na ovom prostoru. (sandzakpress)

Comments are closed.