Reakcija mešihata na pisanje dnevnog lista “Blic”

Meho EkstremiMešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije osuđuje i odbacuje tendenciozno i zlonamjerno pisanje dnevnog lista „Blic“, gdje se pojedinci iz kriminalnih struktura bliskih Rasimu Ljajiću dovode u vezu sa glavnim muftijom Muamer ef. Zukorlićem.Naime, u tekstu pod naslovom „Oni predvode ekstremiste“, u izdanju od 07.11.2013. godine, kojeg potpisuju novinari ovog lista Boris Vuković i Vuk Cvijić, iznose se lažne tvrdnje da je, kako su naveli, vođa navijačke grupe „Ekstremi“, Enes Koničanin zvani Tange iz Novog Pazara, blizak sa muftijom Zukorlićem.

Javnost je dobro upoznata da je pomenuta navijačka grupa pod kontrolom Rasima Ljajića i da su vođe te „navijačke grupe“ uposlenici Gradske uprave Grada Novog Pazara. Kako se u istom tekstu navodi, Enes Koničanin je radnik Centra za socijalni rad na poslovima obezbjeđenja. Na to mjesto ga je zaposlio lično Rasim Ljajić dok je bio ministar za rad i socijalnu politiku u Vladi Mirka Cvetkovića. Jedan od vođa ove grupe, Iksan Zejnelović, koji je u bekstvu, prije nekoliko mjeseci pokušao je ubistvo aktiviste Islamske zajednice Aldina Dolovca.

ljajic_iksan

iksan_ekstremi

Aldin Puljić, zvani Puljka, također jedan od vođa ove navijačke grupe, osuđivan za teška krivična djela, nalazi se u obezbjeđenju gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića.

Pripadnici ove navijačke grupe su u posljednje vrijeme izazvali nekoliko teških incidenata u kojima je bilo i povrijeđenih, dok dobri poznavaoci prilika na tribinama gradskog stadiona svjedoče da je riječ o borbi narkodilera za kontrolu nad prodajom narkotika.

Podsjećamo javnost da je Islamska zajednica u Srbiji pokrenula krivični postupak protiv dnevnog lista „Blic“, koji je i ranije svojim pisanjem nasrtao na čast i ugled Glavnog muftije.

Ovo, posljednje u nizu, iznošenje lažnih informacija je u cilju zaštite Rasima Ljajića oko kojeg se steže obruč zbog postojanja sve većeg broja dokaza o njegovim kriminalnim aktivnostima i angažiranju pojedinaca sa kriminalnim dosijeima za borbu protiv neistomišljenika.

Informativna služba (mesihat.org)

Comments are closed.