Rasim Ljajić neće dozvoliti Ugljaninu da pokrade na izborima, za sebe izdvojio 5.000 glasova u startu

rasim-i-ugljaninKako saznajemo u toku je štampanje listića za predstojeće Parlamentarne izbore u Srbiji. Iz izvora nama bliski, govore kako ove rede Rasim Ljajić, neće dozvoliti da Sulejman Ugljanin dobije veći broj glasova nego što i stvarno zaslužuje.

Jer su na proteklim izborima podijelili plijen, pa je Rasim Ljajić na nivou grada Novog Pazara za sebe izdvojio 7.400 glasova, a Sulejman Ugljanin na nivou okolnih mjesta u Novom Pazaru, izdvojio oko 6.000 glasova.

Naš izvor tvrdi da im to uspjeva više puta, uvijek računaju na one koji neće sigurno izaći na izbore, pa imaju više prostora za malverzacije.

Drugi način kako funkcionišu jeste, da dobiju što više glasova, lokalni biznismeni od svojih radnika strogo traže da se glasa za one koje im gazde narede, drugi princip daju im se obijeleženi listići, kako bi za uzvrat glasači (radnici) svojim gazdama donijeli prazan listić koji su uzeli na glasačkim mjestima, i time osigurali svoj posao.

Isti princip funkcioniše i sa ostalim glasačima, pa za 500, 1000, 2000 dinara donose prazne listiće a ubacuju obijeležene koje im se daju.

Ova informacija važi za Novi Pazar, uskoro opširnije. (saznajemo.net)

Comments are closed.